Hrvatska
Regija
VIDEO: Jusup svjestan napadačkih propusta, Zadar dovodi novog razigravača!

VIDEO: Jusup svjestan napadačkih propusta, Zadar dovodi novog razigravača!

Autor: Paulo Sarić

Zadar je svoju šansu prokockao već na samom otvaranju utakmice.

Zadrani ponovno nisu uspjeli doći do prve pobjede u ABA ligi. Večeras je bolji bio Partizan koji je praktički od početka do kraja kontrolirao tijek utakmice i bez previše problema stigao do četvrtog ovosezonskog trijumfa. Tek 57 postignutih poena zoran je pokazatelj izdanja domaćih košarkaša u Krešinom domu.

Napadački smo jako loše izgledali. Kada nam dođe ovakav suparnik koji se ne boji postaviti čvrsto u obrani mi teško dolazimo do šuta i poena. No, to je bilo i za očekivati. Prije početka utakmice sam rekao igračima da u svakom susretu, pa tako i ovom, imamo šansu pobijediti, no da protiv momčadi višeg ranga ta prilika dođe možda samo jednom u utakmici. Mislim da smo danas tu priliku imali na samom početku dok obrana Partizana još uvijek nije bila čvrsta, a mi smo tu promašivali zicere, bacali loptu u aut i propustili svoju priliku. Mi u ovom trenutku jednostavno ne možemo parirati ovakvim momčadima – izjavio je nakon utakmice trener KK Zadar Danijel Jusup i nastavio – kao što ste vidjeli, nismo imali unutarnju igru, a i kad smo mogli nešto napraviti iz tranzicije nismo bili koncentrirani te smo gubili lopte. Nedostajao nam je Siriščević, ali nisam htio riskirati pošto sam vidio u kojem smjeru utakmica ide, a njegova povreda je takvog tipa da se može lako vratiti. Ako smo ga čekali tjedan dana, možemo i još pokoji.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Bilo je vidljivo da veliki dio problema proizlazi iz organizacije napada. Bryon Allen je ponovno previše solirao i posljedično gubio lopte, no dojam je da se bez iskusnog Amerikanca „ni u crkvu ne može poći“ jer bi Zadar - gubio još i više. Stoga je veći problem šest prodanih lopti startnog razigravača Martina Junakovića koji predvodi negativnu ljestvicu regionalne lige po pitanju turnovera.

To su naši igrači i, što se kaže, oni su najbolji. Boljih od njih nemamo... Što je tu je. Iz ovoga čime raspolažemo moramo izvući maksimum – branio je svog igrača 58-godišnji stručnjak, no ipak dodao – mislim da nam je nužno dovesti nekoga upravo na poziciji razigravača pa će i Martinu i Karlu biti lakše igrati. No, tržište je takvo da igrača nije lako naći. Radimo sve, gledamo, tražimo, i blizu smo novom igraču. Nadam se da ćemo ga brzo dovesti. Čini mi se da defenzivno bolje stojimo, ne primamo toliko laganih poena, no problem je u napadu. Problem u napadu je bio prisutan i u Laktašima. To je stvar kvalitete.


Novi igrač je na vidiku te bi možda mogao „sletjeti“ i prije idućeg kola kada Zadrani gostuju u Baru.

Prije utakmice sam dobio poruku da je raskinuo s trenutnim klubom te ću ga kada dođem kući pogledati još jednom i učiniti sve da ga potpišemo – dodao je Jusup i otkrio o kakvom se tipu igrača radi – vižljast je, brz i mlad. Radi se o klasičnom razigravaču. S obzirom na količinu novca s kojim raspolažemo mislim da je dobro rješenje. S onoliko novaca koliko imamo, možemo što možemo.