Europa i Svijet
VIDEO: Kasno buđenje Bogdanovića, Šarić se vraća danas

VIDEO: Kasno buđenje Bogdanovića, Šarić se vraća danas

Autor: Teo Cilar

Bojan Bogdanović ostao je bez poena u prvom poluvremenu protiv Denver Nuggetsa.

Denver Nuggetsi slavili su protiv Indiana Pacersa s 107:104 i tako ih odmakli od borbe za treću poziciju na istoku jer sada imaju dva poraza više od trećih Cavsa i četvrtih 76ersa. Nakon što je propustio dvije utakmice zbog infekcije kože na laktu, Dario Šarić trebao bi se danas vratiti u sastav 76ersa na gostovanju kod Detroit Pistonsa.

Susret Pacersa i Nuggetsa bio je vrlo izjednačen. Denver je u prvoj četvrtini došao do šest poena prednosti, ali Pacersi su to stigli i prvi period završili s minus jedan. U drugoj četvrtini je Indiana u dva navrata bila na plus pet, ali na poluvrijeme se odlazi vodstvom domaćih Nuggetsa 49:46. Denver je ušao odlično u drugo poluvrijeme i serijom 11:0 bježe na 60:46. Probudio su se tada i Bojan Bogdanović koji ubacuje pet poena u seriji 10:0 za smanjenje visoke prednosti domaćina na 56:60,a ista je razlika ostala i na kraju ovog perioda. U posljednjoj četvrtini Denver nije ispuštao prednost, a na dvije i pola minute do kraja došli su do plus devet da bi razliku na minutu i pola do kraja povisli na plus 11 i tu je pitanje pobjednika bilo riješeno. Do kraja je Indiana smanjila tricama Bogdanovića i Darren Collisona na konačnih 107:104. 

Victor Oladipo bio je najbolji kod Pacersa s 25 poena, 7 asistencija i 6 skokova, Collison je ubacio 16, a Thaddeus Young 15 uz 10 skokova. Bogdanović je za 35 minuta ubacio 11 poena, sve u drugom poluvremenu uz 3 skoka, asist i blokadu. Iz igre je šutirao 4/12 od čega je za tri poena gađao 3/5. Kod Denvera najbolji Nikola Jokić s 30 poena, 7 asistencija i 6 skokova dok je Will Barton zabio 26 uz 10 skokova i 5 asistencija.


Kako najavljuju iz tabora 76ersa, Dario Šarić trebao bi se vratiti danas na vrlo važnom gostovanju protiv Detroit Pistonsa. Pobjedom bi se 76ersi potpuno poravnali s Cavsima na trećem mjestu istoka, a u petak bi ugostili upravo njih u možda i odlučujućoj utakmici za treće mjesto istoka. Jedino što Philadelphia prvo mora dobiti noćas Pistonse, a Cavse u četvrtak očekuje utakmica protiv Washington Wizardsa. Cavsi ove sezone imaju 2-1 protiv 76ersa i ovo će biti posljednji četvrti dvoboj u regularnom dijelu ove dvije momčadi. Posljednju utakmicu dobili su 76ersi.