Europa i Svijet
VIDEO: Mario Hezonja predvodio hrvatske košarkaše

VIDEO: Mario Hezonja predvodio hrvatske košarkaše

Autor: Teo Cilar

Protekla noć nije bila najbolja za naše košarkaše u NBA ligi.

Orlando Magic poražen je na domaćem terenu od Boston Celticsa koj kojih je Mario Hezonja odigrao dobru partiju, ali i dalje ga kao i u nekoliko prošlih utakmice ne sluša šut za tri poena. Dario Šarić bio je solidan u pobjedi kod Brooklyn Netsa dok je Ivica Zubac solidno iskoristio malu minutažu. 

Boston je u Orlandu pitanje pobjednika riješio u prve tri četvrtine, a Magic je u posljednjem periodu samo ublažio poraz u utakmici u kojoj je s obje strane falilo nekoliko igrača zbog ozljeda. Celticsi su slavili s 92:83. Celticse su predvodili Terry Rozier s 17 poena, 7 skokova i 5 asistencija i Greg Monroe s također 17 poena uz 5 skokova. Shelvin Mack najbolji kod Orlanda s 16 poena i 7 skokova. Mario Hezonja zabio je 11 poena uz 4 skoka, 3 osvojene lopte, a imao je i jedan asist. Šutirao je iz igre 4/11, tricu 1/6, a slobodna bacanja 2/2. 


Philadelphia je i drugi dan za redom ostvarila pobjedu protiv njujorške momčadi. Nakon Knicksa pali su i Netsi u jednoj neizvjesnoj utakmici rezultatom 120:116. Joel Embiid je odigrao odličnu partiju s 24 poena, 19 skokova, 4 asistencije i dvije blokade, JJ Redick je postigao 23 poena uz po 3 skoka i asista, a Ben Simmons je opet koketirao s triple-double učinkom. Zabio je 21 poena uz 12 asistencija i 8 skokova. Šarić je bio rezerviraniji nego jučer protiv Knicksa. Ubacio je 9 poena uz 6 skokova i dvije osvojene lopte uz šut iz igre 4/10, tricu je gađao 1/3. Kod Netsa najbolji Rondae Hollis-Jefferson s 21 poenom, 10 skokova i 5 asistencija. 


Miami Heat prekinuo je niz od devet poraza na gostovanjima pobjedom kod Lakersa u jednom vrlo neizvjesnom susretu s 92:91. Pobjednički koš postigao je najbolji igrač utakmice Goran Dragić na 15 sekundi do kraja. Pobjedu za Lakerse promašio je Isaiah Thomas. Dragić je ubacio 30 poena uz 5 skokova i dvije asistencije. Julius Randle je predvodio Lakerse s 25 poena, 12 skokova i dvije asistencije dok je Ivica Zubac za 7 minuta na terenu ubacio 4 poena uz 3 skoka i jednu blokadu. Šut iz igre bio mu je 2/2.