Hrvatska
Regija
VIDEO: Može li ovo Johnsonovo zakucavanje sakriti činjenicu da je Cedevita razočarala

VIDEO: Može li ovo Johnsonovo zakucavanje sakriti činjenicu da je Cedevita razočarala

Autor: Branko Tabak

Za utjehu Vitaminima uvijek ostaje domaće prvenstvo.

Košarkapi Cedevite su potrošili i drugu kartu za Euroligu. Nakon debakla u Eurokupu Vitamini su položili oružje i u regionalnoj ABA ligi. Prerano, u polufinalu. Mnogi su ih vidjeli u finalu, oni optimističniji i kao prvake lige.

Na čelnim ljudima kluba je da usporede zacrtane ciljeve s postignutim rezultatima i odrede daljnu strategiju djelovanja kluba. Ako je to dominacija pod hrvatskim obručima u konkurenciji kubova koji se bore za opstanak i goli život, onda se ništa mijenjati ne mora.

Naime, Cedevita je osvojila zadnjih pet nacionalnih kup natjecanja i četiri prvenstva, a na dobrom je putu da stigne do još jedne duple krune. U HT Premijer ligi su vodeći za iglenu ušicu (69 koševa koš razlike) ispred Zadra, smiješi im se prednost domaćeg terena i ono što je najvažnije - imaju individualno daleko najjači sastav u ligi.

Danas je igračima i struci Cedevite težak dan, jer željeli su sigurno više od polufinala ABA lige. Za utjehu im ostaje slamka za koju će se hvatati, a to je napad na naslov prvaka Hrvatske (njima sigurno nije dosadilo osvajati ga), ali i činjenica da se cijeli košarkaši svijet ovog blagdanskog ponedjeljka divi igraču koji je na njihovoj platnoj listi.

Chris Johnson je atraktivnim zakucavanjima zasjenio sva ostala događanja s jučerašnje utakmice. S razlogom, jer ovakvo što se rijetko viđa na košarkaškim parketima.

Isplati se pogledati. Čak i više puta.