Hrvatska
Regija
VIDEO: Ne jedan, ne dva… Već šest! Toliko su puta Zadrani trebali dobiti utakmicu u Novom Mestu

VIDEO: Ne jedan, ne dva… Već šest! Toliko su puta Zadrani trebali dobiti utakmicu u Novom Mestu

Autor: Paulo Sarić

Oba su trenera pohvalila atmosferu u Športskoj dvorani Leona Štuklja.

Košarkaši Zadra večeras su upisali drugu bitnu pobjedu u regionalnoj ligi u nešto više od tjedan dana. Igra možda i nije bila na razini one u Beogradu, no nešto se pita i protivnika, a Krka na parketu nije izgledala kao Partizan prošlog petka.

- [Bila je ovo] vrlo teška pobjeda. Vrlo težak teren. Čestitao bih svojim momcima, ali i protivniku na poštenoj i sportskoj borbi do samoga kraja. Čestitao bih i publici, zaista smo uživali u Novom Mestu – pohvalio je na početku ugođaj i gostoprimstvo Ante Nazor.

FOTO: KK Krka/Drago Perko - kosarka.si

Unatoč dobrom rezultatu koji je maknuo njegovu momčad s posljednjeg mjesta ABA lige, trener Nazor nije bio u potpunosti zadovoljan viđenim.

- Mi smo ovu utakmicu večeras trebali šest puta pobijediti. Bilo je tu dosta izgubljenih lopti, protivniku smo dozvolili i 21 napadački skok… Kao što sam i rekao u najavi susreta Krka je pokazala karakter, čvrstinu i sistem i nije čudo što su ovdje dobili Partizana i Mornara – dodao je splitski stručnjak.

Ipak, trijumf u Novom Mestu tim je vrjedniji znajući da je došao protiv izravnog konkurenta u borbi za izbjegavanje posljednje dvije pozicije.

- Nama je ovo vrlo vrijedna pobjeda jer smo bili zadnji na tablici. Pobijedili smo u dva gostujuća susreta, u Beogradu i ovdje, i to nam je pokazalo put kojim trebamo ići kako bismo dobre periode iz tih dvoboja prenijeli na cijelu utakmicu – zaključio je Nazor.


Za razliku od zadarskog stratega, trener Krke nije bio zadovoljan izdanjem svoje momčadi. I on je, kao i njegov kolega na klupi hrvatske momčadi, pohvalio atmosferu no s pohvalama je tu stao.

- Velika hvala svim navijačima koji su nas došli podržati. Atmosfera je bila izvrsna, ali očekivao sam bolju igru [svojih momaka]. Mnoge stvari koje smo dogovorili nismo realizirali na parketu i moj je cilj da to u budućnosti ne bude slučaj – kratko je rekao vidno nezadovoljni Simon Petrov.

Dok je Krka svoj susret domaćeg prvenstva odradila još u srijedu na domaćem terenu uvjerljivo svladavši Hopsi Polzelu rezultatom 84-58, Zadrane već u nedjelju očekuje dvoboj protiv Vrijednosnica Osijek koje su u Zadar, vrijedi i to istaknuti, došle još danas, te su u trenucima dok su se Nazorovi momci zagrijavali za utakmicu u Sloveniji odrađivali trening u dvorani „Krešimir Ćosić“.

Bez daljnjega legalno. No, koliko legitimno?