Time-out
VIDEO: Ne želite se tući s čovjekom koji ima crni pojas u karateu

VIDEO: Ne želite se tući s čovjekom koji ima crni pojas u karateu

Autor: Paulo Sarić

Jedna od zanimljivijih utakmica sezone riješena je u posljednjem napadu u kojemu je Wayne Ellington položio za vrijednu pobjedu svoje momčadi.

Na sinoćnjoj se utakmici između Toronto Raptorsa i Miami Heata dogodio manji incident. Sredinom treće četvrtine došlo je do koškanja između nekadašnjeg  španjolskog reprezentativca Sergea Ibake i igrača floridske momčadi Jamesa Johnsona. Pri vodstvu gostiju 52-55 nešto manje od osam minuta prije kraja treće četvrtine prilikom ubacivanja lopte ispod koša zakačili su se  dvojica atletičnih visokih igrača. Situaciju je zakuhao Johnson koji je prvo udario snažnog Kongoanca po ruci na što je ovaj ekspresno reagirao udarcem laktom u prsa čime je isprovocirao vatrenog Amerikanca koji je uzvratio s kombinacijom udaraca. Ibaka je, znajući što se može dogoditi, odmah podigao ruke u zrak signalizirajući da ne želi konflikt, vjerojatno svjestan da mu ni s profesionalne, a ni s privatne strane nije pametno tuči se s čovjekom koji ima crni pojas u karateu.


Ipak, to mu nije pomoglo. Suci su nakon vijećanja isključili oba igrača. Ibaki je ovo peto isključenje u karijeri, prvo ove sezone, dok ih je Johnson do sada skupio tri. Sva u posljednje dvije godine.

Utakmica? Miami je na koncu došao do vrijedne gostujuće pobjede 89-90 do koje su ga predvodili Goran Dragić s 24 koša i 12 skokova te Hassan Whiteside koji je dodao 13 poena uz 15 uhvaćenih lopti pa domaćinima nije pomogla ni nova dobra partija DeMara DeRozana koji je završio s 25 koševa, šest asistencija i četiri skoka.


Uz navedene, glavni je junak susreta bio Wayne Ellington koji je položio za pobjedu tri desetinke prije kraja. Miami se ovom pobjedom popeo na četvrto mjesto Istočne konferencije s omjerom 23-17, dok Raptorsi i dalje čvrsto drže drugu poziciju s 28 pobjeda i 11 poraza.