Europa i Svijet
VIDEO: Neraspoloženi Hezonja i Orlando izgubili od Kingsa

VIDEO: Neraspoloženi Hezonja i Orlando izgubili od Kingsa

Autor: Teo Cilar

Curry ubacio 8 trica, Durant isključen, James došao do 30 000 poena, Westbrook zabio za pobjedu.

Od Hrvatskih košarkaša, sinoć je samo Mario Hezonja bio na terenu, a iako su igrali i La lakersi u klasiku protiv Boston Celticsa, Ivica Zubac opet nije dobio minutažu.

Iako je Orlando u posljednju četvrtinu ušao s prednošću od šest poena razlike, prednost nisu uspjeli zadržati i pobjeda je otišla gostima iz Sacramenta koji su posljednju dionicu dobili s 28:17. Magicu je presudio igrač s klupe, Garrett Temple koji je ubacio 34 poena uz 5 asistencija. Willie Cauley-Stein je ubacio 21 uz 9 skokova i 4 asista, a spomenimo i 8 poena te po 4 skoka i asista Bogdana Bogdanovića. Hezonja je protiv Kingsa koji se spominju kao njegova možebitna nova destinacija u tradeu, igrao 12 minuta. Ubacio je svega dva poena uz šut iz igre 1/4 i imao je dvije osvojene lopte. Bila je ovo jedna lošija utakmica našeg košarkaša nakon dužeg vremena. Magic su predvodili Elfrid Payton s 21 poenom 7 skokova i 7 asista, Evan Fournier s 22 poena i 4 asista te Aaron Gordon s 16 poena i 12 skokova. 


Derbi dva najveća kluba kroz povijest NBA lige pripao je iznenađujuće LA Lakersima koji su na domaćem terenu slavili protiv Boston Celticsa rezultatom 108:107 na krilima rookiija Kyle Kuzme koji je u posljednjoj četvrtini ubacio 17 poena, ukupno 28 uz 4 skoka i 3 asista ušavši s klupe. Jordan Clarkson je također bio odličan ušavši s klupe zabio je 22 poena uz 5 skokova i 4 asista. Ivica Zubac nije ulazio u igru, a spomenimo i da je ove sezone odigrao 8 utakmica u NBA razvojnoj ligi za Soth Bay Lakerse u kojima je bio najbolji igrač s 21.4 poena u prosjeku uz 9.1 skok, dvije asistencije i 2.1 blokade.


Warriorsi su protiv Knicksa, koji su igrali bez Kristapsa Porzyngisa u ovom susretu bili u zaostatku od 10 poena razlike nakon prve četvrtine. Krenuo je tada Steph Curry koji je pogodio 8 od 15 ispucanih trica pa su Warriorsi bez većih problema preokrenuli u iduće dvije četvrtine te na kraju slavili s 123:112. Curry je ubacio 32 poena uz 7 asistencija i 6 skokova, Kevin Durant ispucao je samo 10 lopti u ovom susretu, više nije ni trebao kada Steph ima svoj dan te je ubacio 14 poena uz čak 14 asistencija, a zaradio je i isključenje par minuta prije kraja nezadovoljan jednom odlukom sudaca. Kod Knicksa Michael Beasley 21 poen uz 4 skoka i 4 asista, a Courtney Lee je ubacio 20 uz 5 skokova i dva asista. 


Cleveland je upisao novi poraz, a to više i nije neka novost. Očito da nešto jako ne štima u Cavsima koji su upisali novi poraz kod San Antonia koji je u ovom susretu bio bez Khawi Leonarda, Pau Gasola, Rudy Gaya i Manu Ginobilija. Ni ta činjenica nije bila dovoljna LeBronu i društvu da dođu do pobjede. Cleveland je dobio prvu četvrtinu 29:25 u kojoj se James upisao u NBA povijest stigavši do 30 000 poena o čemu smo pisali ovdje. U preostale tri četvrtine Spursi bolji i na krilima LaMarcus Aldridgea koji je ubacio 30 poena uz 8 skokova i 3 asista te Dejounte Murraya s 19 poena, 10 skokova i 3 asista dolaze do pobjede 114:102. James je predvodio Cavse s 28 poena, 9 skokova i 7 asista dok je double double ostvario prozivani od strane pojedinih suigrača Kevin Love s 10 poena i 11 skokova.


Oklahoma je u neizvjesnoj utakmici došla do teško izborene pobjede protiv slabašnih Netsa koji su u posljednji period ušli s vodstvom od 11 poena razlike. Russell Westbrook predvodio je preokret u posljednjoj četvrtini i postigao pobjednički koš na 3,3 sekunde do kraja. Susret je završio s 32 poena, 6 asistencija i 5 skokova dok ga je Paul George pratio s 28 poena i 9 skokova. Kod Brooklyna koji je imao čak šest dvocifrenih igrača, Joe Harris je ušao s klupe i zabio 19 poena dok je Jarret Allen također ušao s klupe i ostvario double-double s 12 poena i 11 skokova.