Europa i Svijet
VIDEO: Nule Bogdanovića i Bendera, Šarić dobar u porazu

VIDEO: Nule Bogdanovića i Bendera, Šarić dobar u porazu

Autor: Teo Cilar

Sinoć je odigrano šest NBA utakmica, a tri su hrvatska košarkaša bila na terenu.

Šest NBA utakmica odigrano je u sjeni velike razmjene igrača LA Clippersa i Detroit Pistonsa u kojoj je Superstar Blake Griffin uz Willie Reeda i Brice Johnsona poslan u Pistonse za Tobias Harrisa, Avery Bradleya, Bobana Marjanovića i pickove prve i druge runde drafta koji imaju protekciju do 2020. godine. 

Dario Šarić bio je najbolji igrač 76ersa u porazu na gostovanju kod Milwaukee Bucksa gdje su igrali drugu večer za redom nakon gostovanja od dan prije u Oklahomi. Bogdanović i Bender ostali su bez poena u pobjedi Indiane i porazu Phoenixa, a najzanimljivija utakmica odigrana je u Denveru gdje je Boston slavio s 111:110.

Iako se najavljivalo da će Joel Embiid po prvi puta odigrati dvije "back-to-back" utakmice, to se nije dogodilo te je Philadelphia bila znatno oslabljena kada dodamo da još uvijek nema JJ redicka, ali i Jerryd Baylessa. Phila je dobila prvi period s 30:28, dok je Milwaukee bio bolji u drugoj četvrtini te se na poluvrijeme otišlo s neizvjesnih 55:53 za Buckse. Do kraja treće četvrtine domaćini su povisili prednost na osam poena prednosti, a to su uspješno zadržali i povećali na konačnih 107:95. Šarić je predvodio 76erse, igrao je 33 minute, a zabio je 19 poena uz 9 skokova uz dvije asistencije te je bio prvi strijelac i skakač svoje momčadi. Jedina loša stvar bio mu je šut za tri poena koji ga je jako dobro služio u posljednjih par utakmica, on je promašio svih osam lopti, a ukupan šut iz igre bio mu je 7/18 što znači da mu je dvica bila na 7/10, a svih pet slobodnih bacanja je pogodio. Ben Simmons ubacio je 16 uz 6 skokova i 5 asista dok je Buckse predvodio Giannis Antetokounmpo s 31 poenom, 18 skokova i 6 asistencija. 


Indiana je slavila protiv Hornetsa s 105:96 na domaćem terenu, a Bojan Bogdanović promašio je sva tri šuta iz igre uz 2 skoka i asistenciju u 24 minute provedene na terenu. Victor Oladipo predvodio je Indianu s 25 poena, 5 skokova i 3 asistencije dok je kod Hornetsa Kemba Walker ubacio 23, Nicolas Batum 22, a isto 22 kao i Batum ubacio je Dwight Howard uz 11 skokova i dvije asistencije. 

Phoenix je poražen kod Memphisa 109:120 u susretu kojeg su igrali bez najboljeg igrača Devin Bookera, a nije bilo ni Tyson Chandlera. Bender je počeo u petorci, odigrao 20 minuta, ostao je bez poena uz 2 skoka i asist, identično kao i Bogdanović. TJ Warren predvodio je Sunse s 24 poena i 7 skokova dok je kod Memphisa najbolji bio Tyreke Evans koji je ušao s klupe i zabio 27 poena uz 4 asistencije. 

Boston je u Denveru krenuo odlično, dobio prvu četvrtinu s 11 poena prednosti, ista je razlika bila i na poluvremenu, a Denver je sve preokrenuo u trećoj četvrtini nakon koje ima vodstvo 82:80. Susret je odlučen na samom kraju susreta nakon trice Jaylen Browna za 111:108, a susret je završen rezultatom 111:110. Irving je predvodio Boston, a 12 od ukupno 27 koliko je zabio, postigao je u posljednjoj četvrtini. Jayson Tatum ubacio je 20 poena uz 6 skokova i 4 asistencije. Kod Denvera najbolji Nikola Jokić s 24 poena, 11 skokova i 5 asistencija. 


Iznenađenje dana je poraz Minnesote na gostovanju kod Atlante 100:105. Iako su bili kompletni, Timberwolvesi nisu mogli preko raspoložene momčadi Atlante. Miami je slavio na gostovanju u Dallasu s 95:88 na krilima Hassan Whitesidea s 25 poena, 14 skokova i dvije asistencije.