Europa i Svijet
VIDEO: Odlični Hezonja odveo Magic do pobjede u Madison Square Gardenu

VIDEO: Odlični Hezonja odveo Magic do pobjede u Madison Square Gardenu

Autor: Teo Cilar

Mario je odigrao odlično drugo poluvrijeme.

Mario Hezonja bio je glavni igrač utakmice u pobjedi njegovog Orlando Magica na gostovanju u povijesnom Madison Square Gardenu kod New York Knicksa.

Obje momčadi odigrale su utakmicu u oslabljenim sastavima, a prve tri četvrtine bile su vrlo neizvjesne. Orlando je dobio prvi period s 27:25, ali u nastavku utakmice nisu uspjeli pobjeći na osjetniju razliku. Momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, a na odmor se otišlo vodstvom Magica 46:45. Spomenimo kako je u prvom poluvremenu Hezonja ubacio samo tri poena. 

Nastavak utakmice ponudio je puno bolju igru Magica na krilima Hezonje koji je počeo trpati Knicksima, a posebno je dobar bio u obrani, a sve je začinio jednom blokadom nad Kyle O`Quinnom i dobrim starim "Trash talkom". Orlando je nakon treće četvrtineotišao na sedam poena prednosti, a susret je bio riješen na 6:40 do kraja kada je Mario pogodio tricu kojom su konačno pobjegli iznad 10 poena razlike, točnije za 80:67. Poslije toga Knicksi su potpuno pali, a Orlando je na kraju ostvario uvjerljivu pobjedu rezultatom 97:73. 

Magic je predvodio Hezonja koji je za 35 minuta na terenu ubacio 19 poena uz 6 skokova, a imao je po jednu asistenciju, osvojenu loptu i blokadu. Iz igre je šutirao 7/12 od čega tricu 5/8. Odlični su s klupe bili Jamel Artis s 16 poena i 6 skokova te Shelvin Mack s 12 poena, 8 skokova i 8 asistencija. Knickse je predvodio Tim Hardaway Jr. s 16 poena i 8 skokova dok je O`Quinn ubacio 13 uz 12 skokova. 

Nakon utakmice, Hezonja je dao zanimljiv intervju koji možete pogledati ispod.

Spomenimo i uvjerljivu pobjedu Philadelphie 76ersa nad Brooklyn Netsima rezultatom 121:95 u kojoj nije sudjelovao Dario Šarić. Ovo mu je druga utakmica koju nije igrao, a u klubu ga očito čuvaju zbog laganije ozljede i doigravanja koje počinje za desetak dana. 

Cleveland Cavaliersi su u derbiju istoka bili bolji od vodeće momčadi Toronto Raptorsa s 112:106, a Ante Žižić igrao je minutu u kojoj nije imao prilike ostvariti nikakve brojke.