Hrvatska
Regija
VIDEO: Ovo je bio Zadar na pogon Tornada!

VIDEO: Ovo je bio Zadar na pogon Tornada!

Autor: Paulo Sarić

Pobjeda koja je razveselila domaće navijače u predbožićno vrijeme.

Zadrani su uspjeli. Nakon velike borbe igrači Ante Nazora stigli su do prve ovosezonske pobjede pred svojim navijačima u regionalnoj ligi. Igokea se pokazala kao izuzeto čvrst i ozbiljan protivnik, no na koncu je morala potpisati kapitulaciju pred Zadranima koji su na koncu slavili s velikih 15 razlike (95-80).

- Ovo je jako bitna pobjeda za nas da možemo u miru nastaviti raditi na stvarima s kojima ni danas nismo bili zadovoljni. Usprkos tome čestitam svojim igračima jer smo dobili jako kvalitetnu ekipu i pokazali karakter na domaćem terenu – izjavio je domaći trener nakon vrijedne pobjede i nastavio - zahvaljujem publici i ljudima koji se mogu identificirati s ovakvim Zadrom. To je ono što mi tražimo i zato je ova prva pobjeda na domaćem terenu, malo atipično, ali jako bitna. Stoga jednako kao i igračima čestitam i Tornadu. Ovo je bio Zadar na pogon Tornada! Neke su se stvari odvijale i iza zatvorenih vrata. Dali smo velik značaj ovoj utakmici i konačno smo napravili onaj iskorak koji smo očekivali.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Konačnih 15 razlike ne pokazuje pravu sliku viđenoga tijekom susreta. Iako su domaćini u nekoliko navrata dolazili na plus deset, utakmica je sve do nekoliko minuta prije kraja bila otvorena. Na koncu je presudila dobra obrana i činjenica da Zadrani u posljednjih pet minuta nisu primili koš iz igre.

- Teško je utakmicu dobivati tri puta, Ovo se moglo i ranije prelomiti. Ali limitirali smo protivnika koji ima i 'stotku' u ruci i moramo kazati da je napredak bio vidljiv i po pitanju radnog dijela, ali i kontrole ritma i zrelosti te sinergije stožera i igrača. Neke smo utakmice gubili doma jer informacije nisu dopirale, ali danas smo to kohezivno odradili – dodao je splitski strateg.


Jedan od razloga nemogućnosti Zadra da ranije prelomi utakmicu svakako je kontrola skoka. Igrači Žarka Milakovića službeno su imali 18 ofenzivnih skokova, a dojam je da su imali i pokoji više. Nerijetko se događalo da gosti uhvate po nekoliko lopti zaredom i na koncu poentiraju. Zakonom velikih brojeva…

- To je problem od početka sezone. Postoje neke kočnice i psihološke barijere, kao i stanje mentaliteta „lako ćemo, neka to odradi netko drugi“. S time se svaki dan hvatamo u koštac na treninzima i to ćemo riješiti. Mi to moramo riješiti ako želimo biti ozbiljni i ne vraćati protivnika u život – zaključio je Nazor.

Vremena za uživanje u pobjedi nema, jer Zadrane već sutra u 19 sati očekuje novi izazov. Susret HT Premijer lige u Mavrincima protiv Škrljeva.