Hrvatska
Regija
VIDEO: Pipan dao podršku Bašiću i otkrio zbog čega nije bilo Brzoje

VIDEO: Pipan dao podršku Bašiću i otkrio zbog čega nije bilo Brzoje

Autor: Paulo Sarić

Slovenski je stručnjak zadovoljan dijelovima večerašnje partije, ali je svjestan da ga očekuje još puno posla.

Iako su u Laktaše došli bez Mislava Brzoje i s ozlijeđenim Mariom Littleom te se očekivalo da će biti laka meta za branitelja naslova i aktualnog hrvatskog prvaka Cedevitu, Zadrani su se hrabro borili protiv višestruko skupljeg suparnika te su sve do tri minute prije kraja držali susret u egalu. Na koncu su presudile izgubljene lopte, njih čak pet u samoj završnici susreta.

- Čestitao bih Cedeviti na pobjedi. Imali smo šansu da iznenadimo favorita, ali u tome nismo uspjeli. Previše izgubljenih lopti i slab skok u obrani glavni su elementi košarkaške igre zbog kojih smo izgubili – smatra Aleš Pipan.

Zadar je zahvaljujući izvrsnoj završnici treće četvrtine i seriji 2-16 u posljednju dionicu ušao s četiri poena prednosti i sve do tri minute prije kraja držao u šahu favoriziranog suparnika. Na koncu je presudila kvaliteta Cedevite...

Ima li mjesta razočaranju?

- Ne bih rekao da su moji momci razočarali, oni su dali sve od sebe, a bili smo i lišeni pomoći dvojice igrača – Littlea koji ima problema sa zadnjom ložom i Brzoje koji je imao privatne poslove u Zagrebu. I inače kratka klupa, večeras je bila još kraća. Mislim da su momci dali sve od sebe. Bilo je dobrih stvari, bilo je i velikih, ogromnih pogrešaka, te imamo na čemu raditi zadnji tjedan prije početka ABA lige – dodao je slovenski stručnjak otkrivši zbog čega u Laktašima nije bilo bivšeg igrača Dubrave.


U nedostatku dvojice igrača i već opjevanog centra, priliku su dobili Jure Planinić i Luka Tomas koji su pružili solidne partije i opravdali povjerenje trenera.

- Mladi momci dobro treniraju i dobro rade te će ove godine imati puno prilika da dokažu da su na pravom putu. Ne bih nakon jedne utakmice isticao neko posebno zadovoljstvo. Oni su tu da rade, da slušaju starije suigrače i trenera te samo tako mogu ići dalje – kazao je 59-godišnji Slovenac koji je bio posebno zadovoljan agresivnošću svojih momaka - to je jedan od pluseva koje sam večeras vidio kod mojih momaka, ta igra u tijelo, taj 'fight' svih pet igrača na terenu. Prvi smo put igrali obranu koja ima glavu i rep. Još uvijek imamo puno rupa, no momci sada vide gdje je problem i što trebaju raditi da bude kako treba.

Dobru je rolu u trećoj dionici odigrao Lovre Bašić kojeg se već godinama čeka, ali nikako da dočeka u zadarskim redovima.

- Ja vjerujem u Lovru Bašića. Momak je godinu dana stariji i shvatio je da je ovo možda i jedna od njegovih zadnjih prilika da izvuče nešto iz košarke. Treba pojačati agresivnost i biti malo agresivniji i u napadu i u obrani. Očekujem da će to shvatiti i ove sezone odigrati bolje nego prošle – dao je potporu svom razigravaču trener Pipan koji je, premda zadovoljan prikazanim od svojih momaka, svjestan da je pred njim još puno rada – ova je utakmica pokazala da smo na pravom putu, ali nema tu nekog zadovoljstva. Treba ostati čvrsto na zemlji. Bilo je previše grešaka da bi svi bili zadovoljni. Ima tu još puno posla. Idemo utakmicu po utakmicu.