Time-out
VIDEO: Pogledajte kako je izbornik Mršić s centra 'rasparao' mrežicu

VIDEO: Pogledajte kako je izbornik Mršić s centra 'rasparao' mrežicu

Autor: Branko Tabak

Zagrijevanje u hladnoj Finskoj.

Hrvatsku košarkašku reprezentaciju danas u Espoou očekuje velika borba u sklopu 2. kola skupine C kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023. protiv Finske.

Početak susreta je u 18 sati, a nakon dugog puta Hrvati su se uspjelu upoznati s dvoranom, obručima i dogovoriti i uigrati neke taktičke varijante.

Na treningu reprezentacije dogodio se nešto posve neobično. Izbornik Veljko Mršić je uzeo loptu i isprobao šut s centra igrališta.

Stožer i logistika sa zanimanjem su pratili njegovo baratanje loptom, a netko je pri svemu tome uključio i kameru na mobitelu. Srećom, jer Mršić je pogodio tricu i pokazao da ga još uvijek krase kvalitete koje je prikazivao u igračkim danima.

Video je podijeljen na društvenim mrežama Hrvatskog košarkaškog saveza uz zanimljiv popratni tekst.


Mršić je ujedno najavio sastav koji će istrčati protiv Finske. Tek je jedna promjena. U vatru uskače debitant Danko Branković, perspektivni centar Cibone, umjesto polivalentnog Josipa Batinića. Očito je da na prikazanu odličnu formu Filipa Bundovića izbornik želi uz Brankovića dobiti veći prostor za čuvanje najboljeg igrača na utakmici sa Slovenijom od osobnih pogrešaka i te mu dati češće kratkotrajne odmore na klupi.