Time-out
VIDEO: Pogledajte kako zadarski srednjoškolci slave naslov prvaka države u košarci!

VIDEO: Pogledajte kako zadarski srednjoškolci slave naslov prvaka države u košarci!

Autor: Paulo Sarić

Sve je to zbog jedne ljubavi…

Zadarski MIOC osvojio postao je prvak države u košarci. Srednjoškolci zadarske matematičke gimnazije po prvi su put u povijesti osvojili naslov državnog prvaka nakon što su u finalu tijesno svladali zagrebačku III. gimnaziju, čije su glavne zvijezde juniori Cibone Danko Branković i Tino Šebalj, rezultatom 44-42 .

Uspjeh je tim veći zna li se da su mladi Zadrani, koje je s klupe vodila profesorica Helena  Hordov, do trijumfa došli bez svog ponajbolje igrača, juniora Zadra Tina Bušića. Mladići iz Gimnazije Franje Petrića u Poreču su nastupili u sastavu: Toni Fain, Karlo Gardijan, Šime Jukić, Josip Ante Kozulić, Karlo Marinović, Filip Petani, Josip Skelin, Lovre Stanović, Luka Sunara, Toni Vanjak i Mateo Zdunić, a veliku su podršku s tribina imali u ozlijeđenom Bušiću koji nije želio propustiti put u Istru kako bi podržao suigrače.


Već prvi pogled na sastav otkriva da većinu momčadi čine mladići koji igraju košarku u zadarskim klubovima - KK Zadar, KK Sonik Puntamika i KK Jazine Arbanasi, od čega je jedan od njih, Lovre Stanović, upisao čak i seniorski debi za svoju ekipu protiv trostrukog prvaka Europe KK Split.

Dodajmo ovome da su 'Miočani' na putu do povijesnog uspjeha osvojili prvenstvo Dalmacije te je pred njima sada zanimljiv izbor hoće li se nastaviti baviti košarkom ili će svoj životni put tražiti u drugim vodama.

Bilo kako bilo, pobjedu su proslavili bučnim slavljem u svlačionici uz stihove hajdučke himne O jednoj ljubavi. Neka ih upravo ona, ljubav prema sportu, vodi u nastavku karijera.