Europa i Svijet
VIDEO: Ponoćna poslastica

VIDEO: Ponoćna poslastica

Autor: Teo Cilar

Dvije momčadi i dva hrvatska reprezentativca u odličnoj formi. Indiana i Philadelphia, Babo i Šiši!

Bogata noć očekuje nas u NBA ligi. Čak 11 utakmica, a bolje otvaranje nismo mogli ni poželjeti. Toćno u ponoć po našem vremenu sudarit će se Dario Šarić i Bojan Bogdanović. Neže to biti jedini hrvatski duel noćas, drugi se igra u 3 sata ujutro kada Ante Žižić i Cavsi gostuju kod Dragana Bendera i Sunsa, a prema viđenom u posljednjih par susreta, gotovo sigurno gledamo duel naša dva košarkaša. U akciji će biti i Mario Hezonja, a njegov Orlando ide na teško gostovanje kod Spursa koji se grčevito bore za Play-Off. Ivica Zubac će s Lakersima gostovati kod Denvera, a taj susret možete pratiti u 3:30 ujutro na Sport klubu 1.

Utakmica 76ersa i Pacersa neće biti zanimljiva samo zbog dvoboja Šarića i Bogdanovića. Obje momčadi bore se za što bolju poziciju u doigravanju. Indiana se trenutno nalazi na odličnom trećem mjestu s omjerom pobjeda i poraza 39-28 i tražit će pobjedu da ostanu ispred Clevelanda koji je na omjeru 38-28. Philadelphia je trenutno na šestom mjestu istoka s omjerom 36-29 i pobjedom bi se približili trećoj poziciji. Ove dvije momčadi igrale su ove sezone već dvije međusobne utakmice, svaka je dobila jednu na domaćem terenu. Kome će treća biti sreća?

Spomenimo i statistiku Darija Šarića i Bojana Bogdanovića. Šiši je u posljednjih šest utakmica u kojima su 76ersi ostvarili četiri pobjede i dva poraza na prosjeku 17.8 poena, 7.2 skokova i 2.7 asistencija. U tih šest utakmica u prosjeku igra 29 minuta, a postotak šuta iz igre mu je 59.4 posto, trica na odličnih 53.1 posto, a slobodna bacanja na 82.4 posto. Indiana je u posljednjih šest utakmica na omjeru pet pobjeda i jednim porazu, a Babo je na prosjecima od 18.5 poena, 3.7 skokova, 2.2 asistencije i 1.3 osvojene lopte. U prosjeku igra 32.3 minute, postotak šuta iz igre mu je 54.1 posto, trica 53.1 posto, a slobodna bacanja 88.6 posto. Bolji poziv za utakmicu nismo mogli ni poželjeti. Što se prijenosa tiče, nema ga na Sport klubu tako da vam je opcija stream na internetu.