Hrvatska
Regija
VIDEO: Priznanje o raspadu i sve glasnija 'šuškanja' o prvim promjenama u Zadru

VIDEO: Priznanje o raspadu i sve glasnija 'šuškanja' o prvim promjenama u Zadru

Autor: Paulo Sarić

Nakon poraza od Mege raste nezadovoljstvo u 'gradu košarke'.

Bila je to nova loša predstava Zadra. Nakon podgoričkog izdanja, neovisno o lošem stanju crnogorskog prvaka, nazirao se dašak optimizma podignut nakon dobrog dojma kojeg je dalmatinski abaligaš ostavio na Zadar Basketball Tournamentu gdje je solidno parirao u dvije od tri utakmice protiv respektabilnih euroligaških momčadi. No, već su dvoboji protiv Cibone i Krke zorno pokazali da nešto ne štima u momčadi s Višnjika.

Obrana je razinu-dvije ispod renomea trenera Nazora, projicirani startni centar James Farr tek hvata dah, a napad je previše jednodimenzionalan i baziran na individualnoj inspiraciji Bryona Allena i Martina Junakovića koji, valja i to kazati, igraju toplo-hladno.

No, kako je to kazao TBF prije dvadesetak godina, pravi problemi su dublji ili slikovitije rečeno viši.

Ovoga je ljeta dominantni narativ u Zadru bio sastavljanje momčadi s velikim „M“ i dovođenje igrača koji će igrati jedan za drugoga i uz 'kemiju' s navijačima doći do rezultata. Za sada od toga nismo vidjeli previše. Povici s tribina glasno se čuju, a jasno se vidi i da govor tijela pojedinaca previše podsjeća na prošlosezonsku situaciju.


U takvoj konstelaciji snaga poraz od Mege otvorio je nova pitanja, na koja će valjati što je moguće prije naći odgovore.

Čestitao bih protivniku na zasluženoj velikoj pobjedi. Bilo je perioda igre u kojima je moja momčad parirala, ali nismo iskoristili prvo poluvrijeme i loš šut Mege. Bili smo indisponirani, promašili smo 13 'penala' i neke zicere. Trebali smo ući u kontrolu susreta, međutim kada to ne napraviš onda se dogodi upravo ovo što se dogodilo - totalna dominacija jedne mlade momčadi. Kada ih je u drugome dijelu krenuo šut, napravili su prednost. Nismo bili dovoljno karakterni da ne dopustimo da to ode na veću razliku. Raspali smo, pa sam nastojao pružiti veću šansu igračima s klupe, kako bi osjetili teren – izjavio je nakon jučerašnje predstave trener Zadra Ante Nazor.

Šuška se da su prve promjene već na vidiku. Krenulo se u traženje novog igrača na centarskim pozicijama, a hoće li to biti izolirani potez, saznat ćemo u narednim danima.

Jedno je sigurno, Zadar zasad izgleda – loše.