Europa i Svijet
VIDEO: Šarić bolji od Bogdanovića, Indiana od Philadelphije

VIDEO: Šarić bolji od Bogdanovića, Indiana od Philadelphije

Autor: Teo Cilar

Bojan Bogdanović odigrao je najgoru utakmicu sezone.

Indiana Pacersi ostvarili su vrlo važnu pobjedu na gostovanju kod Philadelphia 76ersa rezultatom 101:98 te su tako zadržali treću poziciju na istoku ispred Cleveland Cavaliersa. Dario Šarić odigrao je jednu dobru utakmicu nakon lošijeg starta, dok će Bojan Bogdanović ovu partiju htjeti čim prije zaboraviti.

Indiana je bolje otvorila susret i dobila prvu četvrtinu s 33:23. 76ersi ih nikako nisu mogli zaustaviti, a Šarić i Bogdanović su odigrali loših prvih 12 minuta. Šiši je ubacio samo dva poena dok je Babo bio bez ubačaja. Šariću se otvorilo u drugoj četvrtini kada je u pet minuta ubacio devet poena dok je Babo zabio jednu dvicu, a kako se kasnije ispostavilo, bili su mu to posljednji poeni na susretu. 

U posljednji se period ušlo s četiri poena prednosti za Pacerse, a u samoj završnici tricu za produžetak promašio je Joel Embiid koji je utakmicu završio s 29 poena, 12 skokova, 4 asistencije i 3 blokade. Šarić je za 32 minute na terenu ubacio 18 poena (4/11 šut iz igre, 2/6 trica, 8/10 slobodna bacanja) uz po tri skoka i asista dok je Ben Simmons ostvario novi triple-double s 10 poena, 13 skokova i 10 asistencija. Myles Turner najbolji kod Indiane s 25 poena i 6 skokova dok je Thaddeus Young ubacio 19 uz 10 skokova. Indiana je preživjela katastrofalnu noć Bogdanovića koji je u 25 minuta ubacio svega 2 poena uz šut iz igre 1/11, tricu je gađao 0/5, a slobodna bacanja 0/1. Uhvatio je 5 skokova i imao 3 asistencije, a ni Victor Oladipo nije bio na razini, ubacio je za njega skromnih 11 poena.