Europa i Svijet
VIDEO: Šarić i 76ersi razbili Spurse u San Antoniu

VIDEO: Šarić i 76ersi razbili Spurse u San Antoniu

Autor: Teo Cilar

Bogdanovićevi Pacersi poraženi kod Cavsa uz triple double Jamesa, teška ozljeda Cousinsa, odlični Lou Williams i Antetokounmpo.

Šarićje bio jedan od najboljih u pobjedi Philadelphie kod Spursa, Bogdanović solidan u porazu Pacersa, Bender na nuli i protiv Knicksa, Žižić i Zubac opet nisu ulazili u igru. U sinoć odigranim utakmicama spomenimo i pobjedu Pelicansa protiv Houstona koju su skupo platili ozljedom DeMarcus Cousinsa za kojeg je sezona završena, te fantatsične utakmice Lou Williamsa u pobjedi Clippersa i Giannis Antetokunmpa u pobjedi Bucksa.

Philadelphia je u posljednje vrijeme u odličnoj formi, a to su osjetili i San Antonio Spursi. 76ersi su od samog početka bili uvjerljivi te su već nakon prvih 12 minuta imali vodstvo 25:13. Nastavili su u istom ritmu i u drugoj četvrtini te su na poluvrijeme otišli vodstvom 50:31. Iako je San Antonio u trećoj četvrtini odigrao napadački onako kako znaju i postigao 30 poena, Philadelphia je postigla jedan više za okruglih 20 poena razlike. Spursi su uspjeli dobiti tek posljednju dionicu, ali samo s poenom razlike za uvjerljiv poraz na kraju. Šarić je ubacio 15 poena uz 8 skokova i 3 asistencije, a iz igre je šutirao 6/13 od čega mu je trica bila opet na odličnih 2/4. Ben Simmons je ubacio 21 uz 7 asistencija i 5 skokova, a Joel Embiid 18 poena, 13 skokova i 3 asistencije. Kod Spursa najbolji LaMarcus Aldridge s 18 poena i 3 skoka, dok su svi ostali odigrali ispod prosjeka. 


Cleveland je konačno došao do pobjede i nećete vjerovati, dočekao je dobru utakmicu JR Smitha koji je ubacio 23 poena uz 7 ubačenih trica iz 13 pokušaja. Cavsi su u prve tri četvrtine došli do 17 poena prednosti, a Indiana je tek u posljednjoj dionici došla do daha, dobila je s 28:18 što je bilo dovoljno da ublaže poraz.LeBron James predvodio je Cavse uz Smitha s 26 poena, 11 asistencija, 10 skokova i 4 osvojene lopte.Derrick Rouse je ušavši s klupe ubacio 14 poena uz 2 skoka i asista. Bogdanović je u porazu ubacio 10 poena, 4 asistencije i 2 skoka uz loš šut iz igre 4/13, a za tricu 1/6. Victor Oladipo predvodio je Pacerse s 25 poena, 7 asistencija i 6 skokova dok je Darren Collison ubacio 19 uz 7 asistencija i 2 skoka dok je Domantas Sabonis zabio 17 uz 11 skokova. 


New Orleans je iznenadio Houston. Domaćini su do poluvremena bili na 13 poena prednosti, a nakon treće četvrtine bili su na plus 10. Houston je u posljednjoj četvrtini došao do egal završnice kada je na 8 sekundi do kraja poslije faula Anthony Davisa, Chris Paul pogodio tri slobodna bacanja za minus jedan. Darius Miller pogađa dva bacanja za Pelicanse i odvodi ih na plus tri da bi tada brzo bio fauliran James Harden koji pogađa prvo bacanje, namjerno promašuje drugo, ali Dante Cunningham hvata skok i priči je bio kraj. Na samom kraju utakmice Pelicansima se teško ozlijedio Cousins kojem je pukla Ahilova tetiva i čeka ga oporavak od 4 do 6 mjeseci. Veliki je ovo udarac za Pelicanse koji su na omjeru 27-21 te drže šesto mjesto na zapadu sa samo pobjedom zaostatka iza petog Thundera. Cousins je u svojoj posljednjoj utakmici ove sezone ostvario triple double s 15 poena, 13 skokova i 11 asistencija. Davis je ubacio 27 uz 11 skokova i pet asistencija, Jrue Holiday se zaustavio na 21 uz 7 asistencija i pet skokova, aMiller je ušavši s klupe zabio 20 što je bilo previše čak iz Houston.Chris Paul je kod Rocketsa ubacio 38 uz 8 asiste i 3 skoka, Eric Gordon je s klupe ubacio 27 uz 4 skoka, a Harden se zaustavio na 23 poena, 11 asistencija i 5 skokova.

 

Lou Williams je opet briljirao i pokazao da je nepravedno izostavljen s All Star utakmice. On je u pobjedi Clippersa kod Memphisa 109:100 ubacio 40 poena uz 10 asistencija i dva skoka ušavši s klupe, a imao je i 4 osvojene lopte. Odličan je bio i Miloš Teodosić s 18 poena i 4 asistencije.


Bucksi su uvjerljivo porazili Netse s 116:91 na krilima povratnika Antetokounmpa koji je zabio 41 poen uz 13 skokova, 7 asistencija te dvije osvojene lopte i blokade. 


Hornetsi su očekivano slavili protiv Hawksa s 121:110, Utah je iznenadila Raptorse u Torontu s 97:93 dok su Lakersi slavili na gostovanju kod Bullsa s 108:103. Portland je bio bolji od Mavericksa u Dallasu s 107:93, a New York kod Sunsa s 107:85. Bender je igrao 17 minuta, a za to je vrijeme šutnuo samo jednu tricu koju je promašio uz 4 uhvaćena skoka.