Europa i Svijet
VIDEO: Šarić izlazi iz krize? Dobra partija Hezonje u Washingtonu

VIDEO: Šarić izlazi iz krize? Dobra partija Hezonje u Washingtonu

Autor: Teo Cilar

Ivica Zubac dobro iskoristio minutažu, Bender i dalje prikovan za klupu.

Nije ovo bila dobra noć za klubove naših igrača u NBA ligi. 76ersi, Knicksi i Lakersi su upisali poraze, dok je Phoenix iznenadio Memphis, ali Dragan Bender nije sudjelovao u igri.

Philadelphia 76ers (6-5) - Brooklyn Nets (4-6) 97:122 (21:18, 26:33, 28:41, 22:30)

Philadelphia je nakon pobjede protiv Detroita, odmah dan poslije igrala back-to-back utakmicu na gostovanju kod Netsa. Nisu se najbolje proveli u New Yorku jer su ih Netsi razbili s 122:97. Nakon što su dobili prvu četvrtinu, 76ersi su igrali sve lošije i lošije kako je utakmica primicala kraju. Netsi su plus četiri s poluvremena pretvorili u plus 17 nakon trećeg perioda, a u posljednjoj su dionici još povećali vodstvo na konačnih plus 25.

D`Angelo Russel najbolji kod Netsa, ubacio je 21 poen uz 6 asistencija, isti broj poena zabio je Rondae Hollis-Jefferson uz 6 skokova i 3 asista, Caris LeVert se zaustavio na 20 poena i 5 skokova dok je double-double upisao Jarrett Allen s 15 poena i 10 skokova. 

Ben Simmons je predvodio 76erse s 20 poena i 12 skokova, a zanimljivo je kako su on i Markelle Fultz, startna dva beka nisu uputila niti jedan šut za tri poena na utakmici. Iako znamo da nisu bajni šuteri, ovo je veliki problem u njihovoj igri. Joel Embiid očito umoran zabio je svega 16 uz 15 skokova i 4 asista dok je JJ Redick zabio 15, ali je pogodio samo jednu tricu iz 6 pokušaja. Nakon četiri vrlo loše utakmice za našeg Darija Šarića, konačno je stigla ona s dvoznamenkastim brojem poena, Šiši je ubacio 14 uz 3 skoka, većinu poena je ubacio iz slobodnih bacanja (8/8) dok mu je dvica bila 3/4. Ono što ga i dalje jako muči je trica, u ovoj utakmici je promašio obje. Šariću je ovo tek druga utakmica u sezoni u kojoj je imao 50 posto ili više šuta iz igre. Podsjetimo, prošle četiri utakmice bio je na prosjeku od svega 5,5 poena i 1,7 skokova, a pogodio je svega tri trice iz 17 pokušaja, pridodamo li sinoćnja dva promašaja to je 3/19. U sezoni je na mizernih 34 posto ukupnog šuta iz igre dok mu je trica još lošija, tek 23 posto. 

Imao je Dario i prošle sezone lošiji ulazak u sezonu, ali ovo mu je najgori period karijere te se nadamo kako će što prije uhvatiti formu u svojoj trećoj sezoni rookie ugovora.



New York Knicks (3-7) - Washington Wizards (2-7) 95:108 (17:24, 33:34, 28:23, 17:27)

Nakon gostujuće pobjede u Dallasu, Knicksi su gostovali kod najvećeg razočarenja sezone, Washington Wizardsa koji su do te utakmice imali samo jednu pobjedu iz 8 utakmica. Wizardsi su krenuli odlučno u utakmicu da dođu do druge pobjede. Nakon prve četvrtine imali su sedam poena prednosti da bi na poluvremenu povećali razliku tek za jedan poen. 

Knicksi su odigrali dobar treći period, u vremenu kada su na terenu bile rezerve. U egal ih je vratio Mario Hezonja koji je u završnici četvrtine vezao pet poena u nizu, prvo je zabio dvicu, zatim tricu i dovukao Knickse na minus tri. Nastavili su igrači s klupe dobro i na početku posljednje dionice kada su uspjeli izjednačiti rezultat. Kada su bili potpuno ravnopravni, trener Fizdale vadi iz igre Hezonju i raspoloženog Treya Burkea, vraća indisponiranog Tim Hardaway Juniora koji se lakše ozljedio u prvom poluvremenu. Wizardsi to koriste i bježe na 12 poena prednosti n nešto manje od četiri minute do kraja utakmice kada je trener Knicksa odlučio u igru vratiti Hezonju i Burkea, ali bilo je kasno. Valja spomenuti i loše suđenje, a posebno prljavo protiv rookieja Knicksa igrali su John Wall i Dwight Howard koji su u par navrata izbjegli nesportske prekršaje. 

Enes Kanter najbolji kod Knicksa s 18 poena i 12 skokova, Burke je ubacio 13, a svestranu partiju odigrao je Hezonja s 10 poena (4/9 šut iz igre, trica 2/5) uz 8 skokova, 3 asistencije i 3 osvojene lopte. Wall je predvodio Wizardse s 26 poena i 7 asistencija dok je Bradley Beal ubacio 22 uz 8 skokova i 3 asista. 


Toronto Raptors (9-1) - LA Lakers (4-6) 121:107 (42:17, 29:32, 30:31, 20:27)

Raptorsi su u Los Angelesu igrali bez svojeg najboljeg igrača Kawhija Leonarda, ali nije im smetalo da razbiju Lakerse već u prvoj četvrtini koju su dobili s ogromnih 25 poena razlike. Početkom drugog perioda došli su do plus 31 i tu je priči bio kraj. Lakersi su do kraja utakmice dobili preostale tri četvrtine, ali zaliha je bila tolika da su na kraju svejedno upisali uvjerljiv poraz. 

Serge Ibaka dominirao je s 34 poena i 10 skokova, Kyle Lowry je ubacio 21 uz 15 asistencija i 6 skokova, a čak devet asistencija upisao je u prvoj četvrtini, Pascal Siakam zabio je 16 uz 13 skokova. Kod Lakersa Kyle Kuzma 24 poena i 5 skokova dok je LeBron James završio s skromnih za njega 18 poena i 6 asistencija. Ivica Zubac konačno je dobio nešto veću minutažu, igrao je 11 minuta, a za to je vrijeme ubacio 5 poena (1/3 iz igre, 3/3 slobodna bacanja) uz 6 skokova, a imao je i jedan asist. Loša vijest za njega je što Lakersi vrlo vjerojatno dovode Tysona Chandlera iz Sunsa na njegovoj poziciji.