Europa i Svijet
VIDEO: Šarić odličan u pobjedi protiv Minnesote, Hezonja među boljima u pobjedi protiv Sunsa

VIDEO: Šarić odličan u pobjedi protiv Minnesote, Hezonja među boljima u pobjedi protiv Sunsa

Autor: Teo Cilar

Dragan Bender odigrao je još jednu blijedu partiju.

Philadelphia 76ersi su razbili Minnesotu, a Dario Šarić je bio među najboljima u redovima 76ersa. Dvoboj najlošije momčadi zapada i predposljednje momčadi istoka otišao je na stranu domaćeg Orlanda u kojem je Mario Hezonja odigrao vrlo dobru partiju, a imao je i najveću minutažu kod Magica. Dragan Bender još je jednom imao loš napadački učinak. 

76ersi su ugostili Minnesotu koja je u Philadelphiji igrala bez Jimmy Butlera i Derick Rosea. Phila je već nakon prve četvrtine imala osam poena prednosti, a na poluvremenu su bili na sedam koševa viška. Goste su potpuno razbili u trećoj dionici koju su dobili s 39:19 i tu je pitanje pobjednika bilo riješeno. Iako su Timberwolvesi bili uvjerljivi u posljednjoj dionici koju su dobili s 37:22, to im je bilo dovoljno samo da ublaže poraz koji je svejedno bio uvjerljiv rezultatom 120:108. 76erse je s novim triple-double učinkom predvodio Ben Simmons koji je ubacio 15 poena uz 13 asistencija i 12 skokova. Joel Embiid je ubacio 19 uz 6 skokova i 3 blokade, a naš Dario je ubacio 18 uz 3 skoka i 2 asista za 20 minuta na terenu. Iz igre je gađao 6/10, od toga tricu 3/6, a slobodna bacanja 3/5. Andrew Wiggins najboljih kod poraženih s 16 poena, 8 skokova i 4 asistencije. Sve je izvjesnije kako će Minnesota u prvom krugu doigravanja ići na Golden State Warriorse ili Houston Rocketse. 


Orlando je protiv Sunsa na domaćem terenu morao stizati osam poena minusa iz prvog poluvremena što im je pošlo za rukom već u trećoj četvrtini koju su dobili s 39:28. Susret je bio neizvjestan u posljednjoj dionici a ključne poene postigao je Mario hezonja koji je na minutu do kraja polaganjem donio prednost 103:97 za Magic. Susret je na kraju završen rezultatom 105:99. Aaron Gordon predvodio je Magic s 29 poena, 11 skokova i 8 asistencija, Nikola Vučević ubacio je 24 uz 11 skokova, D.J. Augustin bio je nadomak triple-doublea s 15 poena, 10 asistencija i 9 skokova dok je Hezonja za 39 minuta u igri ubacio 14 poena uz 8 skokova, 4 asistencije, čak 4 osvojene lopte i dvije blokade. Na koš je iz igre šutnuo svega 7 puta, a pogodio je četiri lopte dok je tricu gađao 1/2, a slobodna bacanja 5/8. 


Zubac je u pobjedi Lakersa nad Memphisom 100:93 igrao samo tri minute i za to je vrijeme uhvatio jedan skok.