Europa i Svijet
VIDEO: Šarić s double-double učinkom najbolji u porazu 76ersa

VIDEO: Šarić s double-double učinkom najbolji u porazu 76ersa

Autor: Teo Cilar

Ozljeda Steph Currya, težak pad Jaylen Browna, Hassan Whiteside udario sam sebe.

Philadelphia 76ersi doživjeli su poraz kod Miami Heata zbog loše posljednje četvrtine. Dario je odigrao novu odličnu utakmicu i bio je najbolji igrač Philadelphie. Derbi dana igran je između Golden State Warriorsa i San Antonio Spursa. Slavili su Warriorsi preokretom u posljednjoj četvrtini. Drugi derbi igran je u hladnoj Minnesoti gdje su Timberwolvesi poraženi od Boston Celticsa.

Prve tri četvrtine utakmice između Philadelphije i Miamija gledali smo vrlo neizvjesnu košarku, a u posljednji se period ušlo vodstvom 76ersa s poenom razlike. Gosti iz Rockyjevog grada potpuno su pali u posljednjoj dionici koju je Heat dobio s 35:25 za pobjedu 108:99 na kraju. Na susretu smo imali jedan zanimljiv duel između Joel Embiida i Hassan Whitesidea u kojem je centar Heata sam sebe udario rukom. Veliko rivalstvo se rađa između ova dva igrača, a sinoć je uspješniji bio Whiteside koji je Embiida zaustavio na šutu iz igre 5/18, The Process je ubacio 17 poena uz 7 skokova i 3 asistencije dok je Whiteside bio puno bolji s 26 poena, 8 skokova, dvije asistencije i dvije blokade. 

Dario je predvodio Philadelphiu s 20 poena, 10 skokova i 4 asistencije uz šut iz igre 5/10, a od toga je za tri gađao 4/7. Slobodna bacanja je pucao 6/7. JJ Redick je zabio 18 uz 5 asistencija i 3 skoka. 


Derbi večeri igran je u Oaklandu gdje su Warriorsi dočekali San Antonio Spurse. Obje momčadi bile su oslabljene, kod Spursa nije bilo već duže odsutnog Khawi Leonarda i lakše ozljeđenog Pau Gasola dok su kod Warriorsa susret propustili Andre Igoudala, David West i Jordan Bell. Da stvar bude gora po Warriorse, u trećoj minuti susreta zglob je ozljedio Steph Curry koji više nije mogao nastaviti utakmicu te će pauzirati u iduća dva susreta. 


U takvim okolnostima bolje su se snašli Spursi koji su imali zaostatak od sedam poena razlike nakon prvih 12 minuta, ali već su ga u drugoj četvrtini anulirali i otišli na poluvrijeme s četiri poena prednosti. Na krilima LaMarcus Aldridgea tu su prednost povećali na plus devet uoči posljednje četvrtine, a onda je Krenuo Kevin Durant. Warriorsi su na manje od pet minuta do kraja bili na minus osam, a onda je KD ubacio 15 od posljednjih 19 poena svoje momčadi i uz pomoć Draymon Greena preokrenuo utakmicu za slavlje Warriorsa 110:107 na kraju. Durant je ubacio 37 poena uz 11 skokova, 4 asistencije i 4 blokade dok je Green ostvario triple-double s 12 poena, 12 skokova i 10 asistencija. Aldridge kod Spursa 30 poena, 17 skokova i 4 asistencije.

Boston je slavio protiv Minnesote s 117:109. Celticsi su do poluvremena napravili 14 poena prednosti i uspješno ih zadržali do samog kraja  utakmice. Utakmicu je obilježio težak pad Jaylen Browna, sličan onom James Nunnalya iz Fenerbahčea ranije ove godine. 

Kyrie Irving je predvodio Celticse s 23 poena, 8 asistencija i 7 skokova dok je Al Horford zabio 20 uz 8 skokova i 6 asista. Brown je do ozljede ubacio 14 poena uz 5 skokova, a nakon utakmice se oglasio na svom twitter profilu gdje je napisao da je dobro i da ima glavobolju. Kod Timberwolvesa je najbolju utakmicu odigrao Nemanja Bjelica koji je ubacio 30 poena uz 12 skokova.

Appreciate everybody I'm ok .. Got a headache tho