Europa i Svijet
VIDEO: Šarić se vratio, 76ersi skinuli Cavse s trećeg mjesta istoka

VIDEO: Šarić se vratio, 76ersi skinuli Cavse s trećeg mjesta istoka

Autor: Teo Cilar

Philadelphia je na poluvremenu imala ogromna 23 poena prednosti, a onda je krenuo LeBron James i vratio Cavse u utakmicu, ali je na kraju ispao tragičar promašivši ključna slobodna bacanja.

Philadelphia i Cleveland odigrali su jednu predivnu utakmicu za gledatelje koja je bila u rangu Play-Offa. Iako su igrali bez Joel Embiida, a Dario Šarić se tek vratio nakon tri propuštene utakmice te nije bio u ritmu, 76ersi su odigrali veličanstveno prvo poluvrijeme. U drugom dijelu utakmice krenuo je "King" James i uz Jeff Greena vratio Cavse u egal, ali pobjeda je na kraju ostala u Philadelphiji koja je preuzela treću poziciju istoka.

Nadahnuti 76ersi krenuli su silovito protiv Cavsa dobivši prvu četvrtinu s 41:28 na krilima nadahnutog Ben Simmonsa i JJ Redicka. U drugoj četvrtini su nastavili s odličnom igrom i došli do najviših 30 poena prednosti na susretu. Cavsi su do kraja prvog poluvremena smanjili na minus 23, a onda je krenuo LeBron koji uz pomoć Greena do kraja treće četvrtine smanjuje na minus sedam. Iako su poslije trice Redicka na minutu i pola do kraja poveli s 128:120, Cleveland se vratio na 128:127 poslije trice Greena na 12.4 sekunde do kraja. Krenuo je tada rulet slobodnih bacanja. Redick je pogodio dva za 76erse, a James oba za Cavse, Erslan Ilyasova bio je oba puta precizan za 76erse za vodstvo 132:129 na 3.3 sekunde do kraja. James tada prima loptu preko cijelog terena a faulirao ga je Robert Covington na trici. James je imao tri slobodna bacanja, pogodio je prvo, ali je kod drugog ruka zadrhtala, a tada je namjerno išao promašiti treće. Vrlo je malo falilo da ne dođe do produžetka jer je naš Dario bio neoprezan kod zagrađivanja, Larry Nance je to iskoristio, skočio i odbio promašaj Jamesa u obruč, ali lopta je na sreću domaćih navijača iskočila van. 


Simmons je predvodio 76erse s novim triple-double učinkom od 27 poena, 15 skokova i 13 asistencija, a imao je i 4 osvojene lopte. Redick je zabio 28, a odlični su s klupe bili Marco Belinelli s 23 poena ta Ilyasova s 17 poena, 11 skokova i 5 asistencija što je bilo previše za Cavse koji su imali samo tri raspoložena igrača. James je bio uvjerljivo najbolji s još jednim triple-double učinkom od čak 44 poena te po 11 skokova i asista. Green je ubacio 33 uz 5 skokova i 3 asistencije, a jedini dvocifreni bio je još Kevin Love s 17 poena, 9 skokova i 4 asistencije. Ante Žižić nije ulazio u igru dok je Dario počeo u petorci, igrao je 25 minuta a za to je vrijeme ubacio 3 poena uz 3 skoka i 3 asistencije. Iz igre je šutirao 1/9 od čega tricu 1/6. 

Philadelphia sada ima jedan poraz manje i tri utakmice do kraja kako bi zadržala to treće mjesto. Prvo im dolaze Dallas Mavericksi pa idu kod Atlante da bi im u srijedu u goste stigli Bucksi. Cleveland će odigrati još dvije utakmice, obje protiv New York Knicksa.