Europa i Svijet
VIDEO: Šarića nadahnuo Madison Square Garden

VIDEO: Šarića nadahnuo Madison Square Garden

Autor: Teo Cilar

Bogdanović još jednom nije bio raspoložen.

Philadelphia 76ersi slavili su u kultnom Madison Square Gardenu protiv Knicksa, a Dario Šarić odigrao je odličnu utakmicu. Indiana je poražena od Toronto Raptorsa, ali su zadržali treće mjesto istoka jer su Cavsi upisali poraz kod Portlanda. Bojan Bogdanović odigrao je još jednu lošiju utakmicu i očit je mali pad forme kod njega. Ante Žižić je nakon dvije odlične utakmice dobio jako malu minutažu unatoč neigranju Tristan Thompsona, Kevin Lovea i Larry Nancea. Dragan Bender bio je solidan u novom porazu Sunsa. 

Philadelphia se dobro namučila da dođe do pobjede kod Knicksa. Nakon izjednačene prve četvrtine, Knicksi do poluvremena bježe na osam poena prednosti, a tu su prednost zadržali i na kraju trećeg perioda. Philadelphia je odigrala odličnu posljednju četvrtinu i preokrenula rezultat te na kraju slavila s 118:110. Joel Embiid bio je najbolji kod 76ersa s 29 poena, 10 skokova, 4 asista i dvije blokade, Šarić je ubacio 21 uz 12 skokova, a iz igre je šutirao 7/13, tricu 4/8, aslobodna bacanja 3/4. Ben Simmons je upisao novi triple-double s 13 poena, 12 asistencija i 10 skokova. Michael Beasley najbolji kod Knicksa s 24 poena, 13 skokova i 7 asistencija. 


Bojan Bogdanović odigrao je još jednu lošu utakmicu u porazu Pacersa od Raptorsa u derbiju istoka rezultatom 106:99. Babo je ubacio 6 poena uz 2 skoka uz šut iz igre 1/11, tricu je gađao 1/4, a slobodna bacanja 3/3. Pacerse su predvodili igrači s klupe. Darren Collison je ubacio 22 uz 4 asistencije, a Al Jefferson 20 uz 12 skokova. Kod Raptorsa najbolji DeMar DeRozan s 24 poena, 7 asistencija i 4 skokova dok je Jonas Valanciunas upisao 16 poena uz 17 skokova. 


Indiana je unatoč porazu ostala na trećem mjestu istoka jer su Cavsi izgubili na gostovanju kod Portlanda. Nakon dvije dvoznamenkaste utakmice u nizu i jako dobre igre, Ante Žižić je za nagradu od trenera Tyron Luea dobio svega šest minuta u kojih je na koš šutirao samo jednom i to neuspješno, a imao je i dvije blokade. Nikome nije jasno zašto Žižić nije igrao više jer nije bilo Thompsona, Lovea i Nancea, a na mjestu centra igrao je krilni igrač Jeff Green. Portland je slavio s 113:105 na krilima CJ McColluma koji je ubacio 29 poena uz 3 asista dok je Damian Lillard zabio 24 uz 9 asistencija. Kod Cavsa najbolji LeBron James s 35 poena, 14 skokova i 6 asistencija. 


Phoenix je upisao uvjerljiv poraz kod Jazzera s 88:116 nakon što su dobili prvu četvrtinu s 23:20. Donovan Mitchell je predvodio Jazz s 23 poena, 6 skokova i 4 asistencije dok je Rudy Gobert zabio 21 uz 13 skokova. Kod Sunsa je bio najbolji TJ Warren s 19 poena i 6 skokova dok je Bender ubacio 7 poena uz 6 skokova i 2 asista uz šut iz igre 2/5, tricu je gađao 1/4, a slobodna bacanja 2/2.