Europa i Svijet
VIDEO: Solidni Šarić i Bogdanović na Martin Luther King Day-u

VIDEO: Solidni Šarić i Bogdanović na Martin Luther King Day-u

Autor: Teo Cilar

Jučer je dosta utakmica igrano u nešto ranijim terminima, a poslastica dana bio je susret Warriorsa kod Cavsa.

Philadelphia je jučer slavila protiv druge momčadi istoka dok su Indiana Pacersi bili bolji na gostovanju kod Utah Jazza. Iskrilo je na susretu između Clippersa i Rocketsa, a Warriorsi su još jednom dobili Cavse.

Philadelphia je krenula dobro protiv Raptorsa na domaćem terenu i do poluvremena došla do 10 poena prednosti. U trećoj četvrtini koja im je dosta puta bila problematična, ali ovoga puta ne, došli su do 18 poena prednosti. Toronto je tek u posljednjoj dionici počeo igrati kao drugoplasirana momčad istoka. Na nešto više od dvije minute igre do kraja uspjeli su smanjiti na 107:101, a možda i ključnu tricu tada pogađa Dario Šarić koji odvodi 76-erse na plus devet i u mirnije vode. Na kraju zaslužena pobjeda Phile rezultatom 117:111. Šarić je za 33 minute ubacio 11 poena uz 7 skokova, a šut ga opet nije slušao. Šutirao je iz igre 3/10, tricu 1/5, ali ta najvažnija je ušla. Sva četiri slobodna bacanja je pogodio. 76-erse je predvodio sjajni Joel Embiid s 34 poena, 1 skokova, 3 asistencije i blokadom dok je T.J. McConnell ušao s klupe i zabio 18 uz 8 asistencija i 6 skokova. Kod Raptorsa DeMar DeRozan 24 poena i 5 asistencija, a Delon Wright je ušavši s klupe zabio 20 uz 4 skoka. 


Indiana je bila uvjerljiva kod Jazza. U prve su tri četvrtine došli do 20 poena prednosti i susret mirno priveli kraju. Bogdanović je za 27 minuta na terenu ubacio 10 poena uz 4 skoka i 2 asistencije. Iz igre je šutirao 3/7, tricu 2/5, a slobodna bacanja 2/3.Victor Oladipo bio je prvo ime susreta s 28 poena te po 6 skokova i asistencija. Kod domaćina Donovan Mitchell 23 poena, a Derrick Favors je zabio 16 uz 7 skokova. 



Chris Paul odigrao je prvi susret protiv Clippersa u Los Angelesu nakon tradea. Svašta se tu događalo, zaiskrilo je između Paula i bivših suigrača, bilo je i isključenja, a utakmica je dobila svoje treće poluvrijeme. Clippersi su iznenađujuće slavili s 113:102 na krilima Lou Williamsa koji je ubacio 31 poen uz 9 asistencija i 3 skoka te Blake Griffina s 29 poena, 10 skokova i 6 asista. Houston su predvodili Chris Paul s 19 poena, 7 asistencija i 6 skokova i Eric Gordon s 19 poena, 4 skoka i 3 asista, ali bolji nego na terenu bili su u svlačionici i hodnicima dvorane gdje su ušli u svlačionicu Clippersa gdje su tražili Austin Riversa i Blake Griffina da se obračunaju sa njima. Letjele su pogrdne riječi, a došlo je i do naguravanja nakon čega je pozvano dodatno osiguranje, a navodno i policija. Prednjačili su navodno James Harden koji nije igrao utakmicu, Trevor Ariza, Gerald Green i Chris Paul.

 


Derbi dana igran je u Clevelandu gdje su Cavsi dočekali Warriorse. Cleveland je bio bolji u prvom poluvremenu na koje je otišao s sedam poena prednosti. Warriorsi su do kraja trećeg perioda preokrenuli i poveli s dva poena razlike, a posljednju su dionicu dobili s osam poena razlike za konačnih 118:108. LeBron James odigrao je odličnu utakmicu za domaćine, vidjeli smo nekoliko njegovih atraktivnih zakucavanja, a susret je završio s 32 poena, 8 skokova i 6 asistencija. Isaiah Thomas ubacio je 19 uz 4 asista, a Kevin Love 17 uz 7 skokova i 3 asistencije. Warriorse je predvodio sjajni Kevin Durant s 32 poena, 8 asistencija, 5 skokova, 3 osvojene lopte i blokadom. Steph Curry ubacio je 23 uz 8 asistencija i 4 skoka uz 4 pogođene trice iz 8 pokušaja. Draymond Green bio je na pragu triple-doublea. Zabio je 11 uz 16 skokova i 9 asistencija, a imao je i dvije blokade. Klay Thompson je ubacio 17 uz 4 skoka i 2 asistencije. 

Iznenađenje dana je pobjeda Atlante protiv Spursa s 102:99. Iako su Spursi igrali bez Khawy Leonarda i Rudy Gaya, svejedno su bili veliki favoriti, ali Atlanta je imala svoj dan te je na krilima Dennis Schrodera koji je ubacio 26 poena uz 7 asistencija i 5 skokova i Erslana Ilyasove  s 20 poena i 5 skokova došla do iznenađujuće pobjede. Kod Spursa je najbolji bio LaMarcus Aldridge s 25 poena, 11 skokova i 3 asistencije, ali nije bilo dovoljno.

Iako je Miami imao čak tri igrača s 20 ili više poena, protiv Bullsa sinoć nisu mogli. Justin Holyday ubacio je rekordnih 7 trica i s 25 je poena i 4 skoka predvodio Bullse koji su uz njega imali još čak petoricu dvoznamenkastih košarkaša. Povratnik Zach LaVine je ubacio 18 uz po 5 skokova i asistencija, 18 je ubacio i Nikola Mirotić ušavši s klupe dok je Lauri Markkanen zabio 17 uz 9 skokova i 3 asistencije. Miami je predvodio Goran Dragić s 22 poena, 9 asistencija i 5 skokova, Kelly Olynnyk i Wayne Ellington su ušli s klupe, prvi je zabio 21 uz 8 asistencija i 3 skoka dok je drugi postigao 20 uz 5 skokova no nije bilo dovoljno da se izbjegne poraz od 119:111. 

Od ostalih susreta, Hornetsi su bili bolji od Pistonsa s 118:107, Milwaukee je dobio Washington u gostima s 104:95, u gradskom derbiju Knicksi su gostovali kod Netsa i salvili s 119:104, Memphis je bio bolji od Lakersa s 123:114 dok je Oklahoma u susretu s malim brojem poena došla do teške pobjede protiv Kingsa rezultatom 95:88.