Hrvatska
Regija
VIDEO: Što bi pisalo u Rimčevoj knjizi nakon pobjede protiv Zadra?

VIDEO: Što bi pisalo u Rimčevoj knjizi nakon pobjede protiv Zadra?

Autor: Paulo Sarić

Nakon slavlja u hrvatskom derbiju trener Cedevite osvrnuo se na rotacije i priznao da je u pojedinim trenucima mogao bolje reagirati.

Cedevita je jučerašnjom pobjedom nad KK Zadar došla do sedmog uzastopnog trijumfa u regionalnoj ligi kojim se učvrstila tamo gdje su je svi vidjeli prije početka sezone. Pri samom vrhu tablice. Nakon promjene trenera i dolaska Slavena Rimca na klupu Zagrepčani su se preporodili i počeli prikazivati partije kakve doliče kvaliteti i renomeu kluba što su i potvrdili sinoć u Draženovom domu. Iako su Zadrani većinu utakmice pružali dobar otpor, na koncu ih je koštao loš ulazak u susret koji je usmjerio daljnji tijek dvoboja.

- Očekivali smo tešku utakmicu. Vidi se da je Zadar nakon promjene trenera napravio napredak u igri. Respektiram ih i mislim da su kvalitetna momčad. Na kraju krajeva, sad su se pojačali s jako kvalitetnim igračem i mislim da će imati puno bolji nastavak sezone. Pogotovo što, realno, ovo nije momčad koja bi se trebala nalaziti pri dnu ljestvice i s Lukom će sigurno ići prema naprijed. Zadar je uvijek tradicionalno neugodan suparnik za Cedevitu u Zagrebu – osvrnuo se domaći trener na svog jučerašnjeg rivala i nastavio - mi smo u jednoj fazi u kojoj smo dobili dosta utakmica, a sportska se forma ne može držati cijelo vrijeme. Pogotovo što imamo kratku rotaciju visokih igrača. Danas nam je Darko ponovno dao dobre minute, a na ruku nam je išlo i to što je Zadar promašio neke otvorene šuteve. Na kraju je, uz malo sreće, ovo je vrijedna pobjeda za nas.


'Vitamini' su izvrsno otvorili utakmicu i već u šestoj minuti otišli na plus 15 (22-7), no čim je došlo do prvih rotacija gosti su bolje zaigrali i učas vratili stvari na početak. Kako svaka medalja ima dvije strane, osim dobrog 'nosa za izmjene' trenera Nazora koji je ulaskom Bašića, Brzoje i Špralje razdrmao svoju momčad, domaći je strateg priznao i da je on mogao bolje reagirati.

- Prva petorka je stvarno dobro otvorila utakmicu. Htjeli smo spriječiti ofenzivni skok suparnika i iskoristiti te situacije što smo radili vrlo dobro. No, utakmica traje 40 minuta. Uvijek je trener najviše kriv kada napravi rotacije, međutim nemoguće je da sve vrijeme izdržimo u tom ritmu. Pogotovo uz našu skraćenu rotaciju na visokim pozicijama – rekao je Slaven Rimac i nastavio - svjesno sam ušao u neke izmjene koje su narušile momentum naše dobre igre. Ali i Zadar je kvalitetna ekipa koja je u drugoj dionici pronašla način da nas kazni. Imali smo dosta problema s unutarnjom igrom, pogotovo u trenucima kada smo bili opterećeni faulovima. No, na kraju se gleda samo pobjeda.


FOTO: Marin Sušić (KK Cedevita)

Upitan što mu se vrtjelo po glavi za vrijeme utakmice trener Rimac je kazao:

- Koliko imam dilema tijekom utakmice, mogao bih knjigu napisati. Teško je tu biti pametan. Kaže se da je potez pametan ili glup tek nakon što ga napraviš. Razmišljati o rotacijama prije utakmice je nemoguće, no s obzirom na to da su se oni zahvaljujući rotacijama vratili u susret znači da su rotacije definitivno bile loše.

Za igrače Cedevite nema odmora. Već u srijedu 2. siječnja očekuje ih prva utakmice skupine H Eurokupa protiv Andorre.