Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
VIDEO: Što se događa s Williamom Magarityjem?

VIDEO: Što se događa s Williamom Magarityjem?

Autor: Paulo Sarić

Odugovlačenje saslušanja Zadranima budi nadu u minimalnu kaznu.

Prošla su već tri gotovo tjedna od objave vijesti o suspenziji ponajboljeg visokog igrača KK Zadar ove sezone Williama Magarityja. Podsjetimo, 25-godišnji Šveđanin pao je na doping testu radi korištenja nedozvoljenog lijeka za astmu te je dobio zabranu igranja i treniranja s momčadi dok se ne donese konačni pravorijek.

Nije tajna da je Magarityju suspenzija jako teško pala, a odgađanje saslušanja nimalo ne doprinosi situaciji.

- Jučer sam obavio razgovor s njim. To je veliki peh koji više nitko ni ne spominje, a mislim da to nije realno. To je ne samo za sportaša, već i za čovjeka jedna surova situacija u kojoj si dok si bio bolestan posegnuo za svim i svačim da se oporaviš. On je taj lijek konzumirao i imao je dozvolu za to. Pitanje je papirologije i jako, jako banalne greške što se ona nije priložila ni apostrofirala na vrijeme. Momak je zaista izuzetno pozitivan. Bio je primjer i kao čovjek i kao igrač. I on i ja se iz dana u dan pitamo zašto je moralo tako završiti. Odugovlačenje saslušanja nam budi nadu da će možda biti minimalno kažnjen. Nastojimo na to gledati s pozitivnije strane – kazao je trener Zadra Ante Nazor.


Imaju li u klubu informaciju kada bi saslušanje trebalo biti?

- Nemamo. Trebalo je već biti, ali se odgađa. Nadamo se da će biti što prije – zaključio je Nazor kojemu bi eventualni povratak Magarityja na parket puno značio.

Kaže se: „Strpljen-spašen“. Samo, koliko će zadarsko strpljenje trajati?