Hrvatska
Regija
VIDEO: Subotić pohvalio Zadrane i otkrio na kojoj poziciji vidi budućnost Luke Božića

VIDEO: Subotić pohvalio Zadrane i otkrio na kojoj poziciji vidi budućnost Luke Božića

Autor: Paulo Sarić

O ozbiljnim Dalmatincima i pospanim Crnogorcima…

Kada je trener Slobodan Subotić sredinom druge dionice pozvao prvu minutu odmora i opleo rafalnu paljbu po svojim igračima, pogled na semafor davao je nadu da se Zadrani nakon 13 sušnih godina mogu uzdignute glave vratiti iz Podgorice. No, pokazat će se, domaćini su ipak bili prevelik zalogaj. Serija 8-0 vratila je stvari na početak, da bi ozljeda kapetana Ive Ivanova na početku nastavka stavila dodatni uteg oko nogu Nazorovog sastava koji je u drugom poluvremenu potpisao kapitulaciju pred viceprvakom ABA lige.  

Prije utakmice sam upozoravao da je Zadar ozbiljna momčad koja igra lijepu košarku, što se i vidjelo na turniru koji su igrali prije par tjedana. Bila je ovo teška utakmica, ali svaka prva je teška. Drago mi je da smo krenuli s pobjedom – kazao je nekadašnji trener Splita i Cibone dodavši – mislim da smo zasluženo slavili. Od sedme-osme minute i katastrofalne igre u obrani gdje smo primili 25-26 poena iz reketa i gdje nam je obrana 'pick and rolla' bila stvarno slaba, digli smo razinu svoje igre. U trećoj četvrtini smo se uozbiljili, odigrali ozbiljnije i počeli kontrolirati skok, a onda je bilo lakše. Postigli smo lake poene u kontri i odlijepili se. Raduje me što se igrači koji su bili s reprezentacijom polako vraćaju. Tu prije svega mislim na Ivanovića koji je danas završio utakmicu s osam asistencija, na Suada koji je pokazao da je važna karika i momčadi, ali i na Popovića na kojemu se to najbolje vidjelo.

FOTO: KK Budućnost VOLI

Otvaranje susreta proteklo je u znaku gostiju koji su vješto koristili sve propuste crnogorske obrane.

Dobili smo 26 poena ispod koša, a dvaput smo u bonus ušli u posljednje dvije minute četvrtine. Nismo igrali agresivno, nismo ih slali na slobodna bacanja... Kao da smo bili pospani. To se ne smije događati. Zadar je brzo poveo te smo se morali vraćati i uložiti duplo više energije.

Domaćinima je u prvom poluvremenu probleme stvarala i kontrola skoka. Zadar je imao mnoštvo drugih napada čime su Nazorovi momci dobili dodatno samopouzdanje u šutu što se zorno vidjelo u prvih 15 minuta kada su ubacili šest trica iz devet pokušaja. Može li to biti problem pred nastavak sezone?

Može biti problem. Na treninzima radimo da to popravimo. Nekolicina tih skokova je bila na kraju utakmice, ali to moramo izbalansirati.


Sinoć je svoj debi u dresu Budućnosti upisao prošlosezonski igrač Zadra Luka Božić. Premda je tek nekoliko dana s novom momčadi, 23-godišnji Bjelovarac je odradio dobro rolu i nagovijestio da bi trebao imati bitnu ulogu u Podgorici.

Za jedan i pol trening koji je odradio i s obzirom na minutažu koju je dobio, a čak sam ga stavio na poziciju četiri što nije radio na treningu, zadovoljan sam. Za kratko vrijeme, 12 minuta, imao je sedam poena i tri skoka. Mislim da ćemo ga moći upotrijebiti na pozicijama 'tri' i 'četiri', ovisno o protivniku – zaključio je Subotić.