Time-out
VIDEO: Utakmica u kojoj je sve ulazilo - neobična trica Stjepana Tešije u povijesnoj pobjedi Bosca

VIDEO: Utakmica u kojoj je sve ulazilo - neobična trica Stjepana Tešije u povijesnoj pobjedi Bosca

Autor: Saša Ćirić

Kad te ide, ide te.

Vjerujemo kako u taboru novopečenog premijerligaša Bosca još uvijek ne jenjava slavlje nakon jučerašnje pobjede nad Cedevitom u domaćem prvenstvu, a i mi smo si dali truda te izvukli jedan detalj koji, sam po sebi, nije možda bio presudan, ali je bio jasan pokazatelj prirode te utakmice. 

Početkom treće četvrtine su Vitamini krenuli u misiju povratka u susret, nakon što su na poluvremenu imali minus od deset poena. Trenuci su to u kojima još uvijek ima dovoljno vremena za preokret i višestruko većih zaostataka, ali uz dobru igru i precizan šut nekad treba na svojoj strani imati i zrno sreće. 

Bosco je pri rezultatu 40-30 imao loptu sa strane. Lopta je došla u ruke crnogorskog internacionalca Nikole Koraća, koji je pozvao svoje centre da se postave u položaj za akciju rogovi. Mladen Primorac se otvorio u reket, dok se Stjepan Tešija izvukao na otprilike osam metara. Korać mu je proslijedio loptu, a on je vidio Primorca u dobroj poziciji pod košem. Tešija je pokušao proigrati svog kapetana, ali to dodavanje nije bilo dobro. Zato je bio dobar šut. Lopta je prošla kroz obruč, a igrači Cedevite su u nevjerici pogledavali jedni u druge. Ta trica je bila početak serije Bosca od 12-2, kojom su već u prvoj polovici treće četvrtine otišli na +20 i praktički riješili pitanje pobjednika. Tko zna kakav tijek bi utakmica imala da se ta lopta odbila od obruča...