Hrvatska
VIDEO: Visinu ne možeš naučiti

VIDEO: Visinu ne možeš naučiti

Autor: Paulo Sarić

Jazine su subotnjom pobjedom najavile napad na HT Premijer ligu.

Bio je to pravi derbi zadarske košarke. U ugodnoj atmosferi nekoliko je stotina gledatelja moglo uživati u čvrstom i borbenom, ali ujedno i atraktivnom dvoboju. Pobjedu je nakon velike borbe odnio KK Jazine Arbanasi koji je slavljem nad gradskim rivalom došao do osmog ovosezonskog trijumfa i odvojio se na čelu tablice Prve muške lige s pobjedom više od Dubrave i dvije više od Sonika.

Puntamičani su pružali dobar otpor sve do sredine treće četvrtine, a onda su gosti snizili petorku i krenuli u seriju 0-10 koja je u samo nekoliko minuta prelomila susret, pa domaćinima nije pomoglo ni dobro zatvaranje utakmice u kojem su nakratko priprijetili 'Podmorničarima'.

- Nismo uspjeli u svom prvotnom naumu da stvorimo prednost na visokim pozicijama. Sonik nas je iznenadio s nekoliko dobrih kontranapada te činjenicom da nisu igrali puno zonske obrane koju su tijekom dosadašnjeg dijela sezone igrali dvadesetak minuta po utakmici, a na koju smo se mi pripremali. Na poluvremenu smo promijenili koncepciju napada na njihovo usmjeravanje 'picka' na strani, a u obrani smo izvadili Kaštropila i počeli preuzimati. Tu smo stvorili prednost, iako je i Franko odigrao maestralno  prvo poluvrijeme – izjavio je nakon subotnjeg susreta trener pobjedničke momčadi Luka Bujas i dodao - smanjivanjem petorke prilagodili smo se njima, a kada su oni u trećoj četvrtini okrenuli na zonu 3-2 odigrali smo napad koji smo pripremili, zabili smo dvije trice i odlijepili se na prednost koja je već u tom trenutku bila nedostižna. Sve u svemu, zadovoljan sam prikazanom igrom, iako je razlika na kraju mogla biti i veća. Čestitam svojoj ekipi, kao i momcima iz Sonika na dobroj utakmici.


Premda je njegova momčad na kraju poražena, trener KK Sonik Puntamika Šime Kraljević nakon utakmice nije djelovao pretjerano utučeno. Razumljivo, znajući da su domaćini većinu vremena dobro izgledali na parketu protiv favorizirane momčadi Jazina. Na koncu je uz nezaustavljivog Mirzu Sarajliju presudila razlika u visini i čak 13 skokova više 'Žute podmornice', a kada se na to doda i slabija šuterska večer domaćina ishod je teško mogao biti drugačiji.

- Čestitam ekipi Jazina na pozitivnom rezultatu. Mi smo odigrali dobrih 25 minuta. Čak smo u završnici došli na desetak razlike dok nismo promašili polaganje tražeći faul i nakon toga dobili tricu. Utakmicu je presudila dominacija gostiju u visini. Imamo dosta problema s ozljedama i jedva čekamo kraj polusezone da se malo rekuperamo i da vidimo što će biti s Ceranjom. Morat ćemo poraditi na jednom ili dva visoka igrača. Ovako se enormno trošimo i to se vidi. Moji iz Uprave misle da je jednostavno igrati pod pritiskom, ali tko nije probao - ne može znati – rekao je nakon utakmice domaći strateg Šime Kraljević.

Do polusezone su ostala još dva kola u kojima će obje momčadi igrati protiv zagrebačkih klubova. Jazine će odmjeriti snage s Agrodalmom na domaćem parketu i Dubravom u gostima, dok Sonik gostuje kod Rudeša i dočekuje Zapruđe.