Hrvatska
VIDEO: Vjera i borbenost ponovno su ispisali povijest 'pod Tornjem'

VIDEO: Vjera i borbenost ponovno su ispisali povijest 'pod Tornjem'

Autor: Paulo Sarić

Podcjenjivanja nije bilo, već samo kvalitetne košarke domaćih igrača.

Upozoravali su mnogi da je Hermes ozbiljna momčad s kvalitetnim pojedincima i da Zadru neće biti lako po drugi put u četiri dana doći do pobjede u Draženovom domu. Uostalom, sami rezultati, preciznije tri uzastopne pobjede ekipe Zvonimira Mravka, ili četiri u posljednjih pet kola, dovoljno su govorili sami za sebe. No, upravo je veliki trijumf i plus 31 iz zadarske perspektive protiv Cibone izgleda uljuljkao goste koji se nisu pokazali u pravome svjetlu.

Zagrepčani, pak, jesu.

Još dok su tijekom ljeta u tišini slagali momčad za novu sezonu bilo je jasno da je Hermes skupio, ne valja sada pretjerivati i reći „moćnu gomilicu“ igrača, ali svakako kvalitetan kadar za HT Premijer ligu, a kada je kao šlag na tortu stigao Jakov Vladović bio je to znak da 'Analitičari' misle ozbiljno.

To su i dokazali u posljednjim tjednima, što su jučer 'pod Tornjem' samo potvrdili.

- Čestitam momcima na dobroj igri i pobjedi. Već duže vremena sjajno radimo na treninzima i forma je sve bolja. Iako prvo poluvrijeme nije bilo po našim željama, čitavo smo vrijeme vjerovali u pobjedu. Kolektivnom igrom i velikom borbenošću po prvi smo put u povijesti uspjeli dobiti veliki Zadar pa je naše veselje još veće. Sad ćemo se malo odmoriti i krenuti u pripreme za nastavak sezone – izjavio je nakon utakmice trener domaćina Zvonimir Mravak.


Sam tijek dvoboja ukazivao je na to da bodovi neće lako poći put Zadra. Dalmatinci nikako nisu uspijevali prelomiti utakmicu te nas je iskustvo učilo da će prva momčad koja poveže nekoliko dobrih obrana ili napada – doći do pobjede. Jučer su to bili domaćini koji su na krilima deset uzastopnih koševa Roga Rogića otišli na dvoznamenkastu prednost i došli do povijesnog trijumfa.

- Čestitke domaćinima na zasluženoj pobjedi. Mi smo se vrlo ozbiljno pripremali za ovu utakmicu želeći nadograditi dobar nastup iz prošlog susreta protiv Cibone. Domaćina niti u jednom trenutku nismo podcijeniti, svjesni da se radi o organiziranoj momčadi s nekoliko odličnih pojedinaca. Iako smo kontrolirali utakmicu u prvom dijelu, nije bilo prave čvrstoće u igri te smo olako ispustili neke lopte i dozvolili domaćinima da se razigraju. Iskusni igrači Hermesa su to iskoristili da se domognu pobjede, dok su nama na površinu isplivale neke već viđene stvari koje moramo brzo korigirati – rekao je nakon, ipak iznenađujućeg poraza, gostujući strateg Ante Nazor.

Pred Hermesom su dva tjedna pauze radi reprezentativne stanke, dok Zadrane već za dva dana očekuje novi izazov kada na Višnjik dolazi aktualni regionalni prvak Budućnosti koji je jučer došao do velike pobjede nad moskovskim CSKA-om.

Utakmica se igra u ponedjeljak s početkom u 18 sati u dvorani „Krešimir Ćosić“.