Hrvatska
Mogu li Zadrani preko svog bivšeg kapetana do druge pobjede u Draženovom domu u samo četiri dana?

Mogu li Zadrani preko svog bivšeg kapetana do druge pobjede u Draženovom domu u samo četiri dana?

Autor: Paulo Sarić

Gosti znaju recept za uspjeh. Protiv Hermesa kao da se radi o Ciboni.

Tek nekoliko dana nakon što su u Zagrebu došli do najveće pobjede u povijesti nad 'ljutim rivalom' Cibonom, Zadrani se vraćaju na 'mjesto zločina'. Momčad Ante Nazora u prvom će susretu osmog kola HT Premijer lige u dvorani „Dražen Petrović“ odmjeriti snage s KK Hermes Analitica koji je u prošlom kolu hrvatskog prvenstva došao do gostujuće pobjede nad Boscom.

- Riječ je o utakmici za koju se moramo odlično pripremiti budući da je protivnik zaista opasan, posebno s vanjskih pozicija. Svih pet igrača su jako dobri na perimetru i stalno prijete šutom te zaista moramo pokazati agresivnost i na lopti i na liniji dodavanja. Protivniku moramo oduzeti otvorene šuteve i nametnuti svoj ritam igre, prije svega agresivnost u oba smjera – rekao je u najavi večerašnjeg dvoboja gostujući strateg.

FOTO: KK Cibona - Bakšaj/Vranar/Laušić

Pobjeda nad najtrofejnijim hrvatskim klubom još uvijek ne blijedi, no ni Hermes neće biti 'lagan zalogaj'.

- U Draženov dom dolazimo s pozitivnim emocijama budući da smo u prošlom kolu u toj dvorani nadigrali Cibonu. S jednakim angažmanom, s jednakim pristupom, borbenošću i koncentracijom pristupit ćemo i ovoj utakmici i nastojati uzeti ritam u svoje ruke – dodao je trener Zadra.

FOTO: KK Zadar Facebook

Hermes utakmicu dočekuje u vrlo dobroj formi. Momčad Zvonimira Mravka upisala je četiri pobjede u posljednjih pet susreta te se trenutno nalazi na diobi četvrte pozicije na ljestvici, zajedno sa Splitom i Vrijednosnicama Osijek. Zagrepčani su složili vrlo dobru momčad, a šlag na tortu bilo je dovođenje bivšeg kapetana Zadra Jakova Vladovića koji je od prve utakmice pokazao da će biti ključni kotačić 'Analitičara'. No, daleko od toga da je Vladović usamljen u domaćim redovima…

- Izuzetno cijenim ekipu Hermesa. To su momci koji igraju jako dobro. Od pozicije 'jedan' do pozicije 'pet' jako su dobro pokriveni. Igraju u svom ritmu i nipošto im ne smijemo dozvoliti da se razigraju – zaključio je Nazor.

Utakmica se igra u petak s početkom u 18 sati u Košarkaškom centru „Dražen Petrović“.