Europa i Svijet
VIDEO: Wade srušio 76erse, Šarić odličan

VIDEO: Wade srušio 76erse, Šarić odličan

Autor: Teo Cilar

Balkanska noć u NBA ligi.

Nakon nekoliko lošijih šuterskih večeri, Dario Šarić namjestio je ruku, ali je njegova Philadelphia poražena u samoj završnici s 102:101 nakon pobjedničkog koša Dwyane Wadea. Bila je ovo odlična noć za Šarića, Gorana Dragića, Bogdana Bogdanovića, Nikolu Jokića, Miloša Teodosića, Jusufa Nurkića i Bobana Marjanovića.

Vrlo neizvjestan susret koji se odlučio u posljednjih desetak sekundi odigrali su Miami i Philadelphija na Floridi. Pobjednički koš preko Ben Simmonsa pogodio je odlični Dwyane Wade 5.9 sekundi do kraja, koji je podsjetio na stare dane. On je samo u posljednjoj četvrtini ubacio 15 od ukupno 27 poena dok je na drugoj strani JJ Redick promašio tricu za pobjedu Phile. Joel Embiid s 23 poena, 8 skokova i 4 asistencije i Dario Šarić s 21 poenom, 7 skokova, 2 asista su predvodili 76erse. Kod Heata najbolji već spomenuti Wade koji je u igru ušao s klupe, a odličan je bio i Goran Dragić s 21 poenom, 6 skokova i 5 asistencija.


Portland je slavio protiv Sacramenta s 116:99. Bogdan Bogdanović ubacio je 14 poena uz 4 asistencije dok je na drugoj strani Jusuf Nurkić zabio 17 uz 9 skokova. Clippersi su preokrenuli zaostatak od sedam poena razlike na ulasku u posljednju četvrtinu i na kraju slavili protiv Denvera s 122:120 u vrlo bitnoj utakmici za Play-off. Junak Clippersa bio je Boban Marjanović koji je za samo 15 minuta igre ubacio 18 poena uz 6 skokova ušavši s klupe. Miloš Teodosić je također ušao s klupe i ubacio 11 poena uz 5 asistencija, 4 skoka i dvije osvojene lopte. Nikola Jokić je na drugoj strani zabio 18 uz 6 skokova i 4 asistencije. 


Od ostalih utakmica spomenimo tešku pobjedu Cavsa protiv Brooklyna s 129:123 na krilima novog triple-doublea LeBron Jamesa koji je ubacio 31 poen uz 12 skokova i 11 asistencija. Ante Žižić nije ulazio u igru. Hornetsi nastavljaju s dobrim igrama i pobjedama u lovu na doigravanje. Slavili su protiv Bullsa s 118:103 dok je Washington u vrlo bitnom dvoboju slavio kod Bucksa s 107:104.