Europa i Svijet
VIDEO: Warriorsi šokirali Hezonjin Portland, Sunsi bolji i od 76ersa

VIDEO: Warriorsi šokirali Hezonjin Portland, Sunsi bolji i od 76ersa

Autor: Teo Cilar

Mario Hezonja odigrao je još jednu dobru partiju za Portland dok Dario Šarić može i puno bolje.

Sinoć su na NBA parketima bila samo dva hrvatska košarkaša. Mario Hezonja je s Portlandom gostovao kod Golden State Warriorsa gdje su vrlo neugodno iznenadili svoje navijače i izgubili s 127:118. Phoenix našeg Darija Šarića još je jednom pokazao koliko su ozbiljna momčad postali. Oni su slavili protiv 76ersa i nanijeli im prvi poraz u sezoni. Dragan Bender u novoj pobjedi Bucksa kod Minnesote opet nije igrao.

Golden State Warriorsi uspjeli su izvesti pravo malo čudo jer kako drugačije objasniti da su slavili protiv Portlanda i reći da su igrali bez Stepha Currya, Klaya Thompsona, Draymonda Greena, D`Angelo Russella i Kevona Looneya!?

Warriorsi su već u prvoj četvrtini preko rookieja Erica Paschalla dali nagovjestiti da se neće predati tek tako. Pachall koji je imao rođendan baš na dan utakmice s Trailblazersima, odigrao je svoju najbolju partiju kratke NBA karijere. Ubacio je već u prvih 12 minuta 17 poena. Blazersi su na poluvremenu vodili s tri poena prednosti, ali Warriorsi u trećoj dionici preokreću i u posljednju četvrtinu ulaze s četiri poena prednosti. Unatoč odličnoj partiji Damiana Lillarda, Blazersi nisu uspjeli doći do pobjede. Nadahnuti mladi Warriorsi uspjeli su zadržati, a na kraju i povećati prednost za zasluženu pobjedu do koje ih je odveo maestralni Paschall s 34 poena i 13 skokova. Ky Bowman je ubacio 19 uz 8 asista i 4 skoka, Damion Lee se zaustavio na 18 poena, 4 skoka i 3 asistencije dok je Jordan Poole zabio 16 uz 5 asistencija i 3 skoka. Kod Portlanda najbolji Lillard s 39 poena i 4 asistencije, Hassan Whiteside je zabio 22 uz 11 skokova, a lošiju partiju odigrao je CJ McCollum koji je ubacio za njega skromnih 14 poena uz 6 asistencija. Hezonja je u igru ušao s klupe, a od trenera je dobio skoro 26 minuta. Za to je vrijeme ubacio 11 poena (4/6 iz igre, 3/5 trica) uz 5 skokova i jednu osvojenu loptu. 


Phoenix Sunsi se ne šale. Tko bi vjerovao kada bi vam prije početka sezone netko rekao da će nakon sedam odigranih utakmica biti na omjeru 5-2 uz pobjede nad Clippersima, 76ersima, a da su dva poraza došla od Denvera na gostovanju i doma od Jazzera. Oba poraza bila su od samo "pola" koša razlike.Dakle, vrlo laku su mogli biti na omjeru 7-0. Kada dodamo da je tek jednu utakmicu odigrao njihov prvi centar Deandre Ayton koji je suspendiran na 25 utakmica, uspjeh je još veći. Spomenimo još samo kako su u prvoj petorci Sunsa tri neamerička igrača (Šarić i Rubio iz Europe te Baynes iz Australije).


Protiv 76ersa su na poluvremenu zaostajali 6 poena razlike, a onda je krenuo Devin Booker. Prvo su u trećem periodu smanjili na poen zaostatka da bi u posljednjoj dionici dovršili priču za pobjedu 114:109. Booker je briljirao s 40 poena, 4 skoka i 3 asistencije, odličan je bio i Ricky Rubio, ubacio je 21 uz 10 asistencija i 7 skokova dok je Aron Baynes zabio 15 uz 7 skokova i 6 asistencija. Šarić je igrao 25 minuta, a za to je vrijeme ubacio 5 poena (2/6 iz igre, 1/3 trica) uz 6 skokova, a imao je po jednu asistenciju i osvojenu loptu. Kod 76ersa kod kojih je izostao Joel Embiid, najbolji Al Horford s 32 poena, 5 skokova i 4 asistencije, Tobias Harris je zabio 24 uz 10 skokova, a sve bolji Furkan Korkmaz 20 uz 5 skokova.