Hrvatska
Regija
VIDEO: Za bolji rezultat nedostajalo je koncentracije u završnici

VIDEO: Za bolji rezultat nedostajalo je koncentracije u završnici

Autor: Paulo Sarić

Samo jedan koš iz igre u posljednje četiri i pol minute.

Bili su Zadrani jako blizu da u Novom Mestu stave šlag na tortu koju su ispekli u prošla dva kola domaćim pobjedama protiv Crvene zvezde i Budućnosti. Manje od pet minuta prije kraja momčad Danijela Jusupa imala je ugodnih sedam poena viška (64-71) i onda - nestala s parketa. Promašivali su gosti sa svih pozicija: iza linije 6,75, koji metar unutar nje, a posebno su skupi bili promašaji slobodnih bacanja. Pet neiskorištenih 'penala' usmjerilo je vodu na domaći mlin pa je Krka stigla do svog prvog regionalnog trijumfa nakon jednomjesečne pauze.

Bila je to neizvjesna utakmica u kojoj se, kao što ste i sami vidjeli, pobjednik odlučivao zadnjim šutom. Krka nam je dobro zatvorila šut za tri poena, dok smo mi dobro skakali – izjavio je nakon susreta trener Zadra, svjestan da je slaba završnica koštala njegovu momčad novih bodova – na kraju nam je povalilo koncentracije, što se vidi i po slobodnim bacanjima, i Krka je to iskoristila.


Junaci domaće pobjede bili su Marko Jošilo i Ivan Ramljak koji su zabili devet od posljednjih dvanaest poena Krke, prekinuvši niz od četiri uzastopna abaligaška poraza.

Bila je to napeta i teška utakmica u kojoj smo mi na koncu bili bolji. Znamo koliko u ovoj ligi znači pobjeda protiv izravnog konkurenta u borbi za ostanak te mi je drago što su momci uspjeli skupiti dovoljno snage i koncentracije da dođu do vrijedne i zaslužene pobjede – kazao je Vladimir Anzulović koji se zahvaljujući „dvostruko“ vrijednim bodovima može u miru spremati za nadolazeće izazove.

Priliku da nadoknade propušteno u Novom Mestu, Zadrani će imati u nedjelju kada u Krešinom domu dočekuju KK Mega Bemax.