Hrvatska
Regija
VIDEO: Zadar doveo jednog od najboljih skakača ABA lige

VIDEO: Zadar doveo jednog od najboljih skakača ABA lige

Autor: Paulo Sarić

Deset napadačkih skokova u jednoj utakmici uspjela su ostvariti samo petorica igrača u povijesti regionalnog natjecanja.

KK Zadar je kompletirao igrački kadar za nadolazeću sezonu. Po svemu sudeći posljednje pojačanje momčadi Ante Nazora bit će 25-godišnji Srbijanac Stefan Fundić. Zanimljivo, vijest o potpisu prvi je objavio prošlosezonski poslodavac novog igrača Zadra KK Mega Bemax koji je rođenom Beograđaninu poželio sreću u novom okruženju.

Fundić se košarkom počeo baviti s 15 godina u KK Sava, da bi preko Žarkova došao do Beovuka 72 gdje je skupio prvo seniorsko iskustvo i čiji je dres nosio sve do travnja 2017. kada je nakon vrlo dobrih igara u srbijanskoj prvoj ligi (17,7 poena i 11,8 skokova) potpisao za Vršac.


Borbeni košarkaš nije se dugo zadržao na Banatu te je već na ljeto preselio u Megu Bemax čiji je dres nosio posljednje dvije sezone. Iako s ravno dva metra na prvi pogled donekle potkapacitiran za visokog igrača, Fundića krase velika borbenost i rijetko viđen osjećaj za napadački skok.

U prilog tome ide i prošlogodišnja utakmica četvrtog kola ABA lige u kojoj je novi igrač Zadra „terorizirao“ centre Petrol Olimpije te je s čak deset ofanzivnih skokova bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu Mege protiv ljubljanske momčadi.


Fundić će biti tek drugi Srbijanac koji će obući dres KK Zadar nakon osamostaljenja Hrvatske. Led je, podsjetimo, probio Ivan Marinković.

Ugovor je potpisan na godinu dana.