Hrvatska
Regija
VIDEO: Zadar doveo zamjenu za Wrotena, potpisao Bryon Allen

VIDEO: Zadar doveo zamjenu za Wrotena, potpisao Bryon Allen

Autor: Paulo Sarić

Američki bek ima respektabilan CV.

Nakon čudne i još uvijek nerazjašnjene priče s Tonyjem Wrotenom koji je potpisao za poljski Anwil, iz KK Zadar su ekspresno reagirali i doveli zamjenu za odbjeglu nevjestu. Riječ je o 27-godišnjem Bryonu Allenu koji je prošle sezone nosio dresove talijanskih prvoligaša Brescije i Reggio Emilije.

191 cm visoki Allen podjednako se dobro snalazi na poziciji playmakera i klasičnog beka. Prve ozbiljne košarkaške korake napravio je na sveučilištu George Mason, da bi prvo profesionalno iskustvo dobio u poljskom Lubinu.

Tada 22-godišnji Allen znao je iskoristiti ukazano povjerenje te je u sezoni 14./15. bio na prosjeku od 19,2 poena, 4,3 asistencije i 1,2 ukradene lopte po utakmici. 

Nakon Poljske preselio je u Italiju gdje je dobrim igrama privukao pažnju češkog Nymburka s kojim je osvojio dvostruku krunu. Nakon uspješne sezone u Češkoj preselio je u njemački EWE Baskets Oldenburg, čiji je član bio do prosinca 2017. kada je raskinuo suradnju s Nijemcima.


Par dana kasnije postao je članom Pinar Karşıyake, odakle se na koncu sezone vratio u Italiju, ali ovoga puta u Lega A, gdje je branio boje BC Brescia Leonesse. Nakon ispadanja Brescije iz Eurokupa potpisao je za Pallacanestro Reggianu (Reggio Emiliju) gdje je bio na prosjecima od 13 poena, tri asistencije i 2.5 skoka po utakmici.

Kako je najavio i trener Ante Nazor, ne radi se o klasičnom razigravaču, već o igraču koji može igrati na obje bekovske pozicije.

Ugovor je potpisan do kraja sezone, a dolazak Allena u Zadar se očekuje do kraja kolovoza.