Hrvatska
Regija
VIDEO: Zadar popunio vanjsku liniju i vratio još jednog Zadranina u 'domaće jato'

VIDEO: Zadar popunio vanjsku liniju i vratio još jednog Zadranina u 'domaće jato'

Autor: Paulo Sarić

Čeka se - centar.

Petar Marić i nadolazeće će sezone nositi dres KK Zadar. Iskusni vanjski igrač čitavo je ljeto bio blizu ostanka u klubu iz rodnog grada, da bi suradnja danas bila konačno produžena na još jednu sezonu.

Marić se košarkom počeo baviti od malih nogu, a prvo seniorsko iskustvo je stekao u Voštarnici i tadašnjoj Borik Puntamici. Najduže se zadržao u Zaboku čiji je dres nosio od 2012. do 2015. godine,da bi ga košarkaški put preko Kvarnera doveo do Cibone. Uslijedila je još jedna sezona u Zaboku, da bi prošlo ljeto konačno ispunio dugogodišnju želju i potpisao za Zadar.

Drago mi je što sam došao u Zadar i što me klub pozvao da se vratim u rodni grad nakon godina igranja po prvoj ligi. Nadam se da ću pokazati razloge zbog kojih su me doveli. Moje je da dam sve od sebe i da skupa s ekipom napravim što bolji rezultatkazao je pritom 31-godišnji košarkaš.


Marić je prošle sezone odigrao 44 utakmice u dresu Zadra, pri čemu je u ABA ligi bio na prosjecima od 3,5 poena i 1,1 skoka po susretu, dok je u domaćem prvenstvu bilježio nešto više od šest koševa, uz dva skoka i 1,5 asistenciju u prosjeku.