Hrvatska
Regija
VIDEO: Zanimljiva izjava Slavena Rimca nakon „sibirskog“ poraza Cedevite Olimpije

VIDEO: Zanimljiva izjava Slavena Rimca nakon „sibirskog“ poraza Cedevite Olimpije

Autor: Paulo Sarić

Ljubljančani su očekivali da će se utakmica dobiti sama od sebe.

Nakon šest pobjeda u prvih sedam kola, na gostovanje nove hibridne sile regionalne košarke u Zadru većina je gledala tek kao na puko odrađivanje posla. I koliko god košarka kao sport po svojoj prirodi bila nepredvidljiva, teško im je što zamjeriti. Višestruko bogatiji Slovenci na Višnjik su stigli nakon pet uzastopnih trijumfa (tri u Eurokupu, dva u ABA ligi) i sa samo jednim ciljem - nastaviti kročiti stazama koje vode ka doigravanju.

No pasaran! – poručili su im Zadrani i daleko najboljom partijom sezone stigli do prvog trijumfa.

Simbolično, na Dan Grada Zadra.

Od prve minute se osjetilo da nismo pravi, što je Zadar s velikim motivom i željom iskoristio i u potpunosti nas nadigrao. Ni unutarnja ni vanjska linija nisu funkcionirale. Igrali smo bez prave agresivnosti – izjavio je trener ljubljanskog sastava Slaven Rimac nakon najuvjerljivijeg poraza u sezoni, dodavši da su utakmice poput jučerašnje u Zadru uvijek opasne – igramo protiv suparnika koji je na dnu tablice, dok smo mi na vrhu i dobro nam ide... Moram reći da sam, bez obzira na prijašnje pobjede, zabrinut jer u niti jednoj četvrtini nisam vidio pravu reakciju svoje momčadi. Čestitam Zadru, a mi se okrećemo sljedećim utakmicama.


Jedan od glavnih uzroka neočekivanog sibirskog minusa koji je krajem studenoga okovao 'Zmajeve' leži u lošoj šuterskoj večeri. Nula od petnaest za tri poena u prvih 20 minuta čvrsto je utabalo stazu koja je Slovence odvela u poraz.

Nije problem promašiti šutove. Pitanje je skoka, zaustavljanja tranzicije itd. To smo protiv puno kvalitetnijih suparnika bolje radili. Stvar je to motivacije, zelje za dokazivanjem. A danas su moji igrači, čini mi se, očekivali da će se utakmica dobiti sama od sebe – zaključio je Rimac, dodavši da ga Zadar ničim nije iznenadio.

Zanimljiva izjava nakon minus 38…