Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Zdovc nezadovoljan suđenjem

VIDEO: Zdovc nezadovoljan suđenjem

Autor: Paulo Sarić

„Igrali smo 25 minuta, a tako se ne može doći do pobjede na gostujućem terenu.“

Cedevita je umalo došla do velike pobjede u prvom susretu G skupine 7DAYS EuroCupa. Na gostovanju u Tridentu vodili su sve do 32. minute, a u jednom su trenutku imali i 18 koševa prednosti, no prošlosezonski je finalist talijanskog prvenstva na koncu ipak došao do vrijedne pobjede na domaćem terenu rezultatom 83-72. Talijanski je sastav predvodio izvrsni Dustin Hogue koji je ubacio 27 koševa, čemu je dodao deset skokova i tri asistencije, pa hrvatskom prvaku nisu pomogli ni raspoloženi veterani Roko Leni Ukić, Damir Markota i Demetris Nichols.

- Očekivao sam da će Trento odreagirati. Odoljeli smo prvom napadu početkom treće četvrtine, no nakon toga smo pali u 'bunar'. Vidjelo se da su oni rasli s energijom i agresivnošću na što mi nismo našli odgovora. Pogodili su nekoliko teških šuteva u zadnjim sekundama gdje ponovno nismo bili dovoljno agresivni, dok smo u napadu pribjegavali brzim i nepametnim rješenjima – kazao je trener Vitamina nakon utakmice.

Cedevita je imala velikih problema u reketu što se jasno vidi iz izvrsne partije Hoguea koji je susret završio s valorizacijom od čak 40 indeksnih poena, a tome je zasigurno kumovala i činjenica da su najbolji centri zagrebačkog sastava, Andrija Stipanović i Chris Johnson, na terenu proveli tek nešto više od 27 minuta. Zajedno.

- Poremetili su nas i Andrijini problemi s osobnim pogreškama radi čega je morao na klupu, a kada se vratio bio je ispao iz ritma. No, neću njega posebno apostrofirati u negativnom kontekstu – rekao je Jurij Zdovc.


Svemu tome unatoč, Zagrepčani su jako dobro izgledali većinu susreta te su bili nadomak velike pobjede koja bi im, u to uopće ne treba sumnjati, puno značila pred nastavak europske sezone.

- Prerano smo poveli. To nas je malo uspavalo te se na koncu nismo uspjeli vratiti u igru. Ne bih želio komentirati suđenje, ali kriterij… - nije dovršio svoju misao slovenski stručnjak, no bilo je jasno na što misli.

Sinoć je novu dobru partiju odigrao iskusni Roko Leni Ukić koji je Talijanima ubacio 15 koševa te je bio najbolji strijelac svoje momčadi. Iskusni Splićanin nastavlja s dobrim partijama u posljednjih nekoliko tjedana te se trenutno nalazi na prosjecima od 11 poena, četiri asistencije i dva skoka u drugom po snazi europskom natjecanju.

- Igrali smo 25 minuta, a tako se ne može doći do pobjede na gostujućem terenu. U zadnjoj četvrtini su nas izdominirali. Šteta, imali smo lijepu priliku. Na kraju smo izgubili s previše razlike, ali zadnja četvrtina je stvarno bila loša – kratko i jasno je sažeo utakmicu jedan od iskusnijih u redovima hrvatskog prvaka.

Cedevita se nakon poraza na sjeveru Italije okreće domaćim obvezama. U subotu ju u Domu sportova očekuje zagrebački derbi protiv Cibone, da bi dan kasnije na istom mjestu „gostovala“ protiv Jazina.