Europa i Svijet
VIDEO: Žižić odigrao najbolju utakmicu NBA karijere

VIDEO: Žižić odigrao najbolju utakmicu NBA karijere

Autor: Teo Cilar

Šarić i Bogdanović standardno dobri.

Sinoć su na NBA parketima bila četiri hrvatska košarkaša. Najbolju utakmicu odigrao je Dario Šarić u važnoj pobjedi Philadelphije kod Netsa. Bojan Bogdanović bio je jedan od najboljih kod velike pobjede Indiane u Bostonu dok je Ante Žižić iskoristio minutažu i odigrao odličnu utakmicu u porazu Cavsa u LA-u kod Lakersa. Ivica Zubac dobio je malu minutažu.

76ersi su bili uvjerljivi kod Netsa u Brooklynu gdje su ostvarili važnu pobjedu u borbi za što bolju poziciju pred Play-Off. Philadelphija je slavila s 120:97, a najbolji u redovima pobjednika bio je Joel Embiid s 21 poenom, 8 skokova i 3 asistencije. Robert Covington je dodao 19 poena uz 5 skokova i 4 asista, a naš Dario 18 poena uz 6 skokova, 3 asistencije i dvije blokade. Iz igre je šutirao odličnih 8/11, od toga tricu 2/4 dok je jedno slobodno bacanje promašio. Jedini raspoloženi igrač kod Brooklyna bio je D`Angelo Russel s 26 poena, 4 skoka i 4 asista. 


Indiana je na poluvremenu kod Bostona zaostajala 10 poena razlike da bi sve preokrenuli u trećem periodu dobivši ga s 34:20. Posljednji period bio je vrlo izjednačen, ali Indiana je izdržala nalete domaćina i na kraju ostvariti važnu pobjedu koja im je donijela treće mjesto istoka nakon poraza Clevelanda. Victor Oladipo predvodio je Pacerse s 27 poena, 4 asistencije i 3 skoka, Myles Turner dodao je 19 poena i 10 skokova, a naš Bogdanović 14 poena uz po 3 skoka i asistenije. Iz igre je šutirao 4/7, od toga mu je trica bila 4/5, a slobodna je bacanja gađao 2/2. Kod Bostona najbolji Marcus Smart s 20 poena, 8 asistencija i 7 skokov dok je Jayson Tatum ubacio 19 uz 5 skokova i 3 asista. Kod Bostona u drugom poluvremenu nije zaigrao Kyrie Irving zbog bolova u koljenu, a odlučeno je da ga Celticsi odmaraju nekoliko utakmica. 


Cavsi su doživjeli novi razočaravajući poraz. Izgubili su uvjerljivo kod Lakersa rezultatom 127:113. Na poluvremenu su bili na minus pet da bi Lakersi u trećem periodu pobjegli na 98:80, a stečenu su prednost zadržali do kraja. Lakerse je predvodio Julius Randle s 36 poena, 14 skokova, 7 asistencija i dvije blokade dok je Brook Lopez ubacio 22 uz 8 skokova i 4 asistencije. Njihove dobre partije bile su jedan od razloga male minutaže Ivice Zupca. Isaiah Thomas je svojoj bivšoj momčadi, ušavši s klupe zabio 20 poena uz 9 asistencija 5 skokova. Zubac je igrao 5 minuta, a za to vrijeme nije niti jednom šutirao na koš, skočivši jedan puta, a osvojio je i dvije lopte. LeBron James najbolji kod Cavsa s 24 poena, 10 skokova i 7 asistencija dok je Larry Nance Jr. svojoj bivšoj momčadi zabio 16 poena uz  8 skokova. Žižić je odlično iskoristio 19 minuta na terenu. Ubacio je 15 poena uz 7 skokova i dvije blokade i odigrao svoju najbolju utakmicu NBA karijere. Iz igre je šutirao 7/9, a slobodna bacanja 1/2.