Hrvatska
VIDEO/FOTO: Zadrani, povratnici iz SAD-a i dva pojačanja... Sonik krenuo s pripremama za novu sezonu

VIDEO/FOTO: Zadrani, povratnici iz SAD-a i dva pojačanja... Sonik krenuo s pripremama za novu sezonu

Autor: Paulo Sarić

Jezgra momčadi je ostala na okupu, a iskusna pojačanja i mladi lavovi jamče da u Jazinama nikome neće biti lako.

Istog dana kad i KK Zadar, u sparini starih Jazina s treninzima su krenuli i košarkaši Puntamike. Prošlosezonski uspjeh i plasman u elitni razred hrvatske košarke već je daleko iza njih, i dok se znoj cijedio niz lica, desetero Zadrana krenulo je u pripreme za novi boj. Zbog poslovnih obveza pojedinih igrača nekompletni, ali za razliku od „starijeg brata“ iz Višnjika s već gotovo u potpunosti iscrtanim konturama momčadi, igrači Šime Kraljevića naizmjenice su radili na snazi i trčali krugove po parketu 'Hrama košarke'.

Uz stare junake koji su prošle sezone suvereno brodili Prvom muškom ligom predvođene Teom Petanijem, Dinom Palčićem i Eddijem Jurjevićem, na prvom se treningu pojavilo i svima znano lice dojučerašnjeg kapetana Zadra Šime Špralje koji će svojim iskustvom, ali ništa manje znanjem, pokušati doprinijeti glavnom cilju Puntamičana pred novu sezonu – stabilizaciji u Premijer ligi.

FOTO: Na treningu je bila dobra atmosfera (Basketball.hr)

Prvo su okupljanje propustili Marko Atelj i Josip Ceranja koji će i nadolazeće sezone nositi dres Sonik Puntamike, dok je Filip Jošić trenirao po posebnom režimu.

Filip je odradio kardiovaskularni trening u teretani jer ima povrijeđen prst na nozi, Jurju Segariću smo dali tjedan dana poštede, dok Atelj i Ceranja zbog poslovnih obveza nisu mogli prisustvovati treningu – pojasnio je trener Sonika.

Uz „staru gardu“ u Jazinama se pojavilo i nekoliko mlađih igrača.

Naš nekadašnji junior Krešo Jerkov se nakon tri godine koledža vratio u Zadar i priključio momčadi, a iz SAD-a je stigao i mladi Čudina. Na treningu su bili i Petković i Ninčević koji će raditi s prvom momčadi – dodao je rođeni Šibenčanin.


Gubitak će biti odlazak jednog od bitnijih kotačića u prošlosezonskom zelenom stroju Jure Perić koji je procijenio da zbog preuzetih obveza ne može na adekvatan način sudjelovati u trenažnom procesu kakvog zahtjeva HT Premijer liga, pa su Zadrani okrenuti traženju novih rješenja na krilnoj poziciji i pod obručima.

Uz nesnosnu sparinu, jedna je crtica s jučerašnjeg okupljanja posebno upala u oči… Negdje sredinom treninga u Jazine je ušao njemački turist koji je oduševljenim glasom izabranici svog srca objašnjavao da je upravo ova, izgledom neugledna zgrada mjesto gdje se pisala košarkaška povijest i gdje je nekoć igrao veliki Krešimir Ćosić.

Prilog je to tezi da košarka i dalje živi, a Sonik Puntamika posljednjih je desetljeća neizostavan akter u toj zadarskoj priči.

Prvi cilj nakon povratka u elitnu diviziju jest stabilizacija kluba kako se ne bi plesalo samo jedno ljeto, stoga je sklopljen dogovor s 35-godišnjim Šimom Špraljom koji bi trebao biti veliko pojačanje Puntamičanima.

FOTO: U borbi za svaku loptu (Šime Zelić, Basketball.hr)

Kako na parket tako i izvan njega.

Uz trenažni proces izuzetno je bitan i karakter ljudi koje dovodite, a Šime ima i liderske osobine i može učiniti suigrače boljim. U veteranskim je godinama, ali uz adekvatan trenažni proces može nam puno dati – smatra 39-godišnji strateg koji se nada dolasku dvojice novih igrača.

Poteškoće, pak, stvara debljina takujina.

Ne bih o imenima, ali radi se o iskusnijim košarkašima koji imaju svoju tržišnu cijenu, a po tom pitanju ne možemo parirati drugim klubovima, prije svega iz Europe, znajući da su to momci koji su u najboljim košarkaškim godinama. Mi im financijski ne možemo osigurati primanja koja mogu dobiti u inozemstvu.

Ipak, načelni dogovor je postignut.

Ako ne pronađu inozemni angažman dogovorili smo se da nam se priključe 26. kolovoza – zaključio je Kraljević zagolicavši maštu ljubitelja zadarske košarke.