Europa i Svijet
Hrvatska
Vitamini A nanizali sedam pobjeda i s optimizmom putuju u Krasnodar

Vitamini A nanizali sedam pobjeda i s optimizmom putuju u Krasnodar

Autor: KK Cedevita

Žganec: 'U Rusiji moramo biti pametniji od asmog početka.'

U srijedu u 18:00 sati po hrvatskom vremenu Cedevita će u sklopu 9. kola B skupine Eurokupa 7Days gostovati kod Lokomotiv Kubana u Krasnodaru.

Obje momčadi već su osigurale Top 16 fazu. Zagrepčani će na put krenuti u utorak ujutro, kada kreću za Moskvu. Nakon što odigraju utakmicu u srijedu, u četvrtak ujutro uputit će se za Moskvu, pa u Tivat u Crnoj Gori, nakon čega ih u subotu u ABA ligi čeka gostovanje protiv Mornara iz Bara.

"Mislim da smo napokon uhvatili dobar ritam. Nanizali smo sedam pobjeda i dobili smo samopouzdanje. Sad nas čeka gostovanje u Rusiji protiv ponajbolje ekipe Eurokupa. Sigurno neće biti lako, ali idemo se spremiti što bolje. Idemo odigrati jednu dobru utakmicu pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti", izjavio je centar Cedevite Karlo Žganec.

U 3. kolu Lokomotiv je u Zagrebu Cedevitu pobijedio 85:81.

"Tada smo jako loše otvorili utakmicu. Oni su bili na dvadesetak razlike već u prvom poluvremenu. U drugom smo mi odigrali puno agresivnije, a oni su se malo opustili i čak smo preokrenuli, ali na kraju smo izgubili snagu. Moramo u Rusiji biti pametniji od samog početka", dodao je Žganec.

Trener Cedevite Slaven Rimac svjestan je snage Lokomotiva, ali vjeruje i u svoju momčad: 

"Sigurno da je Kuban ekipa koja je napravljena da ove sezone osvoji Eurokup i da se plasira preko Eurokupa u Euroligu. Promijenili su trenera već ranije i imaju određenih problema. Prema tome, to nije ono što su očekivali i sigurno da će nas dočekati s velikom željom da nas pobijede. Mi moramo biti dobri. Po meni, na tragu drugog poluvremena s Olimpijom. Ako ćemo igrati kompaktno u obrani, pridržavati se nekih principa i onog što se dogovaramo, mislim da možemo igrati s njima. Protiv takve momčadi uvijek postoji faktor kvalitete pa i uz tvoj dobar dan i dobru obranu oni opet imaju prednost. Međutim, iako ne želim reći da ih ne treba respektirati, i mi nešto imamo iza sebe. Trebamo se pokazati, boriti se i vidjet ćemo kakvi će oni biti, a kakvi mi i što nam ta utakmica može donijeti."

To što su obje momčadi već osigurale prolaz u Top 16 moglo bi utjecati na utakmicu.

"I jedni i drugi smo prošli dalje. Oni će se sigurno boriti za što bolju poziciju, s obzirom da se s Albom bore za prvo mjesto, koje u konačnici ne znači lakšu grupu, ali ipak pokazuje neku valorizaciju toga što si napravio u prvom dijelu. Sigurno će biti motivirani, ali isto tako moramo i mi biti motivirani jer nije ista treća ili četvrta pozicija za prolaz", dodao je Rimac.

Dobra vijest za Cedevitu je što je Ivan Ramljak počeo trenirati, a na put će krenuti i Marko Banić.