Hrvatska
Vladimir Krstić ostaje za kormilom Vrijednosnica Osijek do 2021. godine

Vladimir Krstić ostaje za kormilom Vrijednosnica Osijek do 2021. godine

Autor: Paulo Sarić

Bivši razigravač hrvatske reprezentacije nastavit će voditi klub iz rodnoga grada i u narednim sezonama.

KK Vrijednosnice Osijek produžile su suradnju s dosadašnjim trenerom Vladimirom Krstićem do 2021. godine. Klub koji je nedavno potvrdio sudjelovanje u tri natjecanja naredne sezone, od čega će treće biti Alpe Adria Cup, godinu dana prije isteka aktualnog ugovora odlučio je produžiti povjerenje bivšem razigravaču Cedevite, Cibone, Splita, Zadra i Zagreba, te nekadašnjem hrvatskom reprezentativcu.

Krstić je trenersku karijeru započeo 2014. godine upravo na klupi momčadi iz Osijeka, a dobrim je vođenjem momčadi zaslužio novi dugogodišnji ugovor. Prava rijetkost u većini hrvatskih košarkaških klubova. Ali ne i u Vrijednosnicama Osijek. Podsjetimo, nedavno je šestogodišnji ugovor sa slavonskim klubom potpisao kapetan Brokera Aljoša Šarac.

- Vladimir Krstić je trenutno najperspektivniji hrvatski trener koji je na visokom nivou odradio dosadašnji dio ugovora, te je naša ponuda za nastavkom suradnje bio logičan potez i sretni smo što će se ona nastaviti – kazao je Renato Martinko, sportski direktor kluba.

Zadovoljan potpisanim bio je i uskoro 45-godišnji trener Vrijednosnica Osijek koji će i naredne sezone voditi momčad s Drave u tri natjecanja.

- Osijek je moj grad, ovdje sam započeo svoju igračku karijeru i jako mi je drago da sada ovdje nastavljam usavršavati i svoju trenersku karijeru. Prošao sam kao igrač skoro cijeli svijet, bio sam reprezentativac Hrvatske, igrao sam u 14 klubova u čak devet zemalja i iz svog iskustva mogu reći da je KK Vrijednosnice Osijek vrhunski organiziran kolektiv. Predsjednik Alexander Hrkač i vodstvo kluba osigurali su nam vrhunske uvjete za rad, klub iz godine u godinu raste na svim poljima i iznimno sam zadovoljan što zajedno nastavljamo pisati odličnu košarkašku priču u jednoj zdravoj i ambicioznoj sportskoj sredini – rekao je novi/stari trener Vrijednosnica Osijek.

Podsjetimo, Brokeri su nedavno doveli prvo pojačanje uoči nove sezone. U Osijek je iz Alkara prešao mladi Josip Boban.