Europa i Svijet
Hrvatska
Vrijednosnice se za novu sezonu FAVBET Premijer lige pripremaju u Kini, Amerikanac Ashton i dalje nedostupan

Vrijednosnice se za novu sezonu FAVBET Premijer lige pripremaju u Kini, Amerikanac Ashton i dalje nedostupan

Autor: A.T. Photo: KK Vrijednosnice Osijek

Na daleki put otišlo je 11 igrača

Košarkaši Vrijednosnica Osijek započeli su novu sezonu na neobičan način, odlaskom u Kinu kako bi sudjelovali na turniru "Belt and Road Central European Basketball Champions Cup" u Chongqingu. 

Ovaj turnir predstavlja važnu priliku za promociju osječke i hrvatske košarke na globalnoj sceni. Na turniru će odigrati tri utakmice protiv jakih protivnika: dvije kineske ekipe, Zheijang Golden Bulls i Liaoning Flying Leopards te Dinamo iz Vladivostoka, najbolje momčadi drugog košarkaškog ruskog razreda.

Iako je momčad krenula na put s 11 igrača, nedostaje jedan ključni igrač - Amerikanac Ashton. Iako je i dalje pod ugovorom s klubom, Ashton očito traži način da raskine ugovor, što je izazvalo zabrinutost u klubu. Direktor kluba člana FAVBET Premijer lige Renato Martinko, izrazio je nadu da će se Ashton ipak vratiti i pridružiti momčadi, s obzirom na to da je prošle sezone ostavio sjajan dojam u Prvoj ligi. Ashtonove moguće ponude iz jačih liga, uključujući i Bayern iz Münchena, dodatno su zakomplicirale situaciju, javlja Glas Slavonije

Osijek se vratio u elitni razred hrvatske košarke i želi zadržati svojeg Amerikanca kako bi bili što konkurentniji u nadolazećoj sezoni. Kako će se situacija razviti, ostaje za vidjeti, no jasno je da klub i trener žele Ashtona u momčadi, a konačna odluka ovisi isključivo o njemu.

Back To School ponuda - Promocija upisa u Škole košarke na Basketball.hr