Europa i Svijet
Hrvatska
Vrsaljko puše za vratom Vrkiću, Šundova će teško tko skinuti

Vrsaljko puše za vratom Vrkiću, Šundova će teško tko skinuti

Autor: Branko Tabak

Ostaje u istom gradu, a vraća se!

Denis Vrsaljko, 212 cm visoki hrvatski centar, u 36. godini ima novi ugovor u džepu i novi (stari) klub, pri čemu je ostao u istom gradu.

Vrsaljko je prošle sezone igrao za PS Karsrue Lionse, a ove je potpisao za Arvato College Wizardse.  

U karijeri je igrao za Zadar, poljske klubove Lubin i Prokom, Zrinjevac, Zagreb, mađarski Szombathely, HKK Zrinjski iz Mostara, slovensku momčad Hopsi Polzelu, za čak tri kosovska kluba Trepču, Vellaznimi i Bashkim, potom za Jolly JBS, tuniski US Monastir, KIT SC Karlsruhe i Jazine te Karlsruhe Lionse. Igrao je u osam država, a kako se vraća u KIT Karlsruhe ostao je na brojci od 16 klubova. Jučer smo pisali o odlasku Zorana Vrkića u Meksiko gdje je potpisao za svoj 17. klub u karijeri. Bruna Šundova (odokativno 30, u nekima je igrao u dva navrata)  teško da će itko stići. 

- Zadovoljan sam što se Denis nakon dvije godine vraća u našu momčad. Trebao bi nas ojačati svojim iskustvom i vještinama pod košem, izjavio je za službene klupske stranice menadžer Wizardsa Zoran Seatović.

Podsejtimo, Vrsaljko je dio sjajne generacije hrvatskih juniora koja je na Europskom prvenstvu 2000. godine osvojila srebrno odličje. U grotlu zadarskih Jazina Francuska, predvođenja budućim NBA zvijezdama Parkerom, Diawom i Pietrusom, je slavila nakon dva produžetka 65-64.

Za Hrvatsku su tada igrali Ivan Morić, Edi Pulja, Marko Popović, Krešimir Lončar, Lovre i Mladen Gligora, Zoran Palaninić, Neven Čuzela, Toni Dijan, Marin Rozić, Ivan Krolo i Denis Vrsaljko. Izbornik je bio Joško Pulja, a njegovi pomoćnici Mladen Starčević i Bruno Kovačić koji su vodili momčad pod budnim okom šefa delegacije Giuseppea Pina Giergie.