Hrvatska
Zabok je imao Šibenku u kopcima...

Zabok je imao Šibenku u kopcima...

Autor: Šibenski portal Patrik Patafta Photo: Milan Balaban - GKK Šibenka

Zato volimo košarku

Šibenka je upisala treću prvenstvenu pobjedu. Teškom mukom. Na Baldekinu je u osmom kolu sa 97:92 svladala Zabok, zahvaljujući ponajprije velikoj seriji u trećoj četvrtini. Valja istaknuti da je i ovaj trijumf ostvaren bez četvorice ozlijeđenih – Paića, Pleadina, Howarda i Topolovića, javlja Šibenski portal

Šibenka je odigralo obrambeno loše prvo poluvrijeme, o čemu svjedoči 54 primjena koša. Nedostajalo je tu agresije, brzine, nije bilo previše lakih koševa iz tranzicije. Nisu se ni gosti nešto proslavili u defanzivi, primili su 50 koševa u prvih 20 minuta, za 50:54 na poluvremenu.

A onda su u nastavku narančasta kola naišla na dodatnu nizbrdicu. Cinac je stavio dvije trice za +10 Zaboka (50:60), koju minutu kasnije gosti su imali najvećih +11 (55:66). A onda kreće nevjerojatna serija domaćina. Otvorila se dalekometna paljba, trice su pogađali Babić, Hrištić (3), Mandalinić, proradila je i obrana i Šibenka je na kraja treće četvrtine -11 pretvorila u +5 (78:73). Dakle, napravila je 23:7 seriju u tom razdoblju. Ali utakmica je bila daleko od razrješenja.

Žilavi gosti su nakon pet minuta igre u toj zadnjoj dionici preokrenuli za ponovno vodstvo (84:88). Tri i pol minute prije kraja semafor je pokazivao 86:92. Tada dvice zabijao Foreman i Skorić, a Mandalinić tricu za novi preokret i 93:92 vodstvo Šibenke, minutu prije kraja. Gosti nisu iskoristili sljedeći napad, na drugoj strani Hrištić nakon skoka u napadu pogađa za 95:92. Na semaforu je ostalo još 27 sekundi, a kada su gosti ‘prodali’ loptu narančastima, pobjednička pjesma na Baldekinu mogla je početi.

Hrištić je sa 24 ubačenih poena bio najefikasniji u šibenskoj momčadi, Skorić je zabio 19, Babić 18, Mandalinić 16, Foreman 12, Perković 6, a Klarin dva poena. Kod Zaboka Cinac je ubacio 27, a Owens 20 poena. U sljedećem kolu narančasti gostuju kod Dubrave.

v

Standings provided by Sofascore