Hrvatska
Zabok se pojačao pred nastavak sezone

Zabok se pojačao pred nastavak sezone

Autor: Paulo Sarić

Došli su Jordano i Buljević, ostaje Petar Marić.

Zabočki Žuti lavovi trenera Ivana Perinčića prvi su dio natjecanja u HT Premijer ligi završili na sedmom mjestu s polovičnim učinkom od šest pobjeda i šest poraza. Pritom je zanimljivo da su uspješniji bili na gostujućem terenu nego u svojoj dvorani. Naravno, ne smije se zanemariti raspored koji se posložio tako da su Zabočani u prvom dijelu sezone ugostili najkvalitetnije hrvatske momčadi – Cedevitu, Cibonu, Šibenik, Split i Zadar, no imponira podatak da su čak pet od šest svojih pobjeda upisali na gostovanjima gdje imaju stopostotan učinak.

Iako je krajem studenoga ostala bez svog ponajboljeg igrača i tada trećeg strijelca lige Svena Smajlagića, Perinčićeva je momčad uspjela nadoknaditi njegov odlazak te je drugi dio sezone dočekala na poziciji koja vodi u doigravanje.

Kako bi ispunili taj cilj sportski je direktor Dragutin Črnjević treneru doveo dva pojačanja. I to iz redova hrvatskog prvaka Cedevite.

Na posudbu su do kraja sezone došli (nekadašnji) mladi reprezentativci Antonio Jordano i Lovro Buljević. Potez je to koji ima trostruku korist. Zabok je dobio dvojicu mladih i talentiranih košarkaša koji će im zasigurno pomoći u rotaciji, igrači će dobiti potrebnu minutažu, dok će Cedevita  na kraju sezone dobiti igrače s iskustvom igranja seniorske košarke.

Dodajmo ovome da su prije nekoliko dana završeni pregovori s bivšim igračem Cibone Petrom Marićem koji je produžio ugovor te će do kraja sezone nastaviti nositi dres Zaboka.

Priliku da pokažu što znaju mladi će igrači dobiti već u subotu kada Zabok gostuje kod GKK Šibenik. Susret se igra na Baldekinu, s početkom u 17 sati.