Hrvatska
Regija
Zaboravljena košarkaška sredina će ugostiti završni turnir juniorske ABA lige

Zaboravljena košarkaška sredina će ugostiti završni turnir juniorske ABA lige

Autor: Saša Ćirić

Brojni skauti ukucavaju koordinate dvorane Vijuš u svoje GPS aplikacije. Trebat će im.

Najbolji juniori regije sučelit će se 6. i 7. travnja u Slavonskom Brodu, odlučilo je nadležno tijelo ABA lige. 

Nakon što su krajem studenog i početkom prosinca odigrani turniri u Zadru i Baru, čekalo se ime grada domaćina Final foura, kojeg su izborili Cedevita, Igokea, Cibona i Crvena zvezda. 

Brođani će tako imati priliku uživati u vrhunskoj juniorskoj košarci, što će biti prve ozbiljnije (muške) klupske utakmice u gradu duge košarkaške tradicije nakon neslavnog kraja lokalnog kluba koji je godinama pod raznim imenima (Svjetlost, Oriolik, Đuro Đaković) nerijetko stvarao probleme velikanima hrvatske i europske košarke. 

Kako prošlosezonski osvajač Mega Bemax nije uspio izboriti završni turnir, njihov suparnik u finalu (Crvena zvezda) se nada koraku naprijed. Momčad svakako imaju, a glavna uzdanica će im biti Nemanja Popović, kojeg smo (među ostalima) predstavili u retrospektivi zadarskog dijela natjecanja po skupinama. Adute za pobjedu ima i trećeplasirana momčad iz sezone 2017/18, Igokea. Njihov najbolji igrač Dalibor Ilić je u Baru pružao nevjerojatne partije (u prosjeku 29 poena, 17 skokova, 4 blokade uz valorizaciju 44), pa će ostale momčadi trebati pronaći način kako da ga zaustave. Na turniru će sudjelovati i dvije hrvatske momčadi, Cedevita i Cibona. Vitamini su u Baru upisali tri pobjede i nebitan poraz u posljednjem kolu, a predvode ih Vito Čubrilo, Matej Bošnjak i Karlo Matković. Cibona se u Zadru predstavila s nekoliko zanimljivih igrača, ali sve oči bit će usmjerene ka aktualnom MVP-u kadetskog prvenstva Europe, mladom Roku Prkačinu.

Tko će osvojiti ovo natjecanje? Vidjet ćemo. Sigurno je da kvalitetne košarke neće nedostajati.