Hrvatska
Zadar bez dva razigravača stigao do uvjerljive pobjede u Zaboku

Zadar bez dva razigravača stigao do uvjerljive pobjede u Zaboku

Autor: KK Zadar Photo: KK Zadar

Bila je dovoljna treća četvrtina

Zadar je u posljednjoj utakmici domaćeg prvenstva u 2021. godini na gostovanju nadigrao ekipu Zaboka 71:88. Domaćini su prvaku države pružali dobar otpor u prvom poluvremenu nakon kojeg je uslijedila odlična treća dionica igrača Zadra u kojoj su stvorili 17 poena viška, a baš toliko iznosila je i konačna razlika između ove dvije momčadi.

Sam početak susreta za ‘plavo-bijele’ izgledao je poprilično dobro, dva puta su bili i na +7, ali Zabočani su se do kraja prvih deset minuta vratili u susret pa su čak na isteku prve dionice imali prednost 20:19.

Nisu se Zadrani probudili niti u drugoj četvrtini u kojoj su igrači trenera Vulića bili na +5 40-ak sekundi prije kraja dionice, ali nagovijestili su momci iz Donatova grada puno bolju igru u nastavu mini serijom u preostalom vremenu kojom su stigli na pola koša prednosti (36:37) ulaskom u drugo poluvrijeme.

Koševima Cartera u nastavku Zadar se brzinom munje odlijepio od Zaboka, a kada je velikih 51:69 na kraju treće dionice svijetlilo u korist Zadra priči je polako bio kraj. Bez dva startna razigravača igrali su danas igrači trenera Anzulovića pa je priliku dobio i odlično iskoristio mladi Filip Paponja. Do kraja Zadar je ‘odrađivao posao’ te je na kraju zasluženo slavio s 71:88.

STATISTIKA UTAKMICE

Zadrani su u pobjedi imali čak petoricu igrača koja su upisala dvoznamenkasti broj koševa, predvodili su ih je Justin Carter i Dario Drežnjak koji su imali po 17, Pavle Marčinković zabio je 12 uz 7 skokova i 6 asistencija, Trevor Thompson zaustavio se na 11 dok je s 10 ubačaja utakmicu završio Antonio Jordano. Domaćine su s 19, odnosno 17 koševa predvodili Jure Gunjina i Antonio Črnjević.


Standings provided by SofaScore LiveScore