Hrvatska
Zadar dočekuje ugodno iznenađenja lige, predvodi ih zadarski trener

Zadar dočekuje ugodno iznenađenja lige, predvodi ih zadarski trener

Autor: KK Zadar Photo: ABA league j.t.d.

Valjalo bi doći pozdraviti MVP-ija! Ulaz je na vratima, a ulaznica na blagajni.

Nema vremena za spavanje na lovorikama nakon briljantne pobjede Zadra protiv Splita. Već u nedjelju u Krešin dom stiže Dubrovnik, poletna momčad zadarskog trenera Ivana Perinčića, s nadom da može iskoristiti opuštanje najbolje momčadi FAVBET Premijer lige. U dosadašnjem dijelu sezone Zadrani imaju osam pobjeda iz isto toliko utakmica, Dubrovčani po četiri pobjede i četiri poraza. Svi očekuju nastavak savršenog niza, ali iskustvo nas uči kako mjesta opuštanju nema.

- Skautiranje su odradili moji pomoćnici, a ja iz novina znam da igraju dobro, da su svakom prijetnja na domaćem terenu i da imaju najkorisnijeg igrača mjeseca lige Filipa Vujičića. Napravit ćemo sve da zadržimo niz i dobijemo utakmicu, bitno nam je psihološki  a i kad se budu zbrajalo bodovi puno će nam značiti prednost domaćeg terena. Dubrovnik će imati motiv, njihov trener je tu radio, uvijek se želiš dokazati protiv svojih, to je ljudski i normalno, kaže Danijel Jusup.

Jedan od onih koje je Perinčić vodio u svom kratkom mandatu na klupi bio je Dario Drežnjak. U međuvremenu je Mostarac postao jedan od nositelja igre Zadra i sigurno će željeti još jednom prikazati igru kojom oduševljava navijače.

- Svakako da nam je utakmica s Dubrovnikom bitna, kao i nastavak serije pobjeda u domaćem prvenstvu. Nama će biti sigurno teška, jer ju igramo u manje od dva dana nakon Splita. Dubrovnik je novi sudionik FAVBET Premijer lige i po meni je jedno iznenađenje, igraju jako dobro i morat ćemo se dobro pripremiti, kaže Drežnjak.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 18 sati u Dvorani Krešimir Ćosić, uz prijenos na HKS TV. Svakako preporučujemo posjet dvorani. Valjalo bi pozdraviti Luku Božića i nagraditi ga pljeskom za igru prikazanu na Gripama u 8. kolu AdmiralBet ABA lige kojom je opet zadivio košarkaški svijet. 

Standings provided by Sofascore