Hrvatska
Zadar Splitu nije ostavio ni mrvice, dominacija Ružića i Josipovića

Zadar Splitu nije ostavio ni mrvice, dominacija Ružića i Josipovića

Autor: KK Zadar Photo: KK Zadar

Jedinstvena kadetska liga

Kadeti Zadra i u drugi dio sezone ušli su pobjedom! Slavili su mladi ‘plavo-bijeli’ u dvorani Jazine rezultatom 110:79 protiv ekipe Splita.

Zadar je u ovu utakmicu ušao poprilično ozbiljno, budući da je ekipa desetkovana ozljedama i bolestima u današnjem sastavu našao se i Michael Ružić koji je u rosteru bio svega dva puta do sad, a većinu vremena provodi igrajući za juniore i razvojnu ekipu u Prvoj muškoj ligi. Split nije imao puno prostora u ovoj utakmici s obzirom na to da je jedino vodstvo imao pri rezultatu 4:5. Nakon toga već na kraju prve četvrtine Zadar je na 33:24. Zadar u nastavku ostavlja Splićane na deset postignutih poena, a domaćini odlaze na veliki plus do poluvremena (62:34).

U nastavku Zadar odlazi do još veće prednosti, a novom dobrom dionicom odlaze i do +35 na kraju treće četvrtine pri rezultatu 85:50. Utakmica na kraju mirno dolazi do svog kraja te je Zadar desetu pobjedu upisao uz rezultat od 110:79.

Zadrane je u ovoj pobjedi predvodio Michael Ružić s 28 poena, 12 skokova i 5 asistencija, Toni Josipović dodao je 21 uz šut iz igre 8/9, Toni Torbarina i Domagoj Batur završili su s po 12 poena. Za goste 27 poena ubacio je Roko Jemo.

Marko Selin, trener Zadra: ‘Čestitam svojoj ekipi na pobjedi i čestitam ekipi Splita na dobroj utakmici. Mislim da je najbitnije da se nakon ove utakmice skupimo i pokrpamo sve ozljede i bolesti koje imamo i da ćemo nakon toga s vremenom rasti.’

Luka Škeva, trener Splita: ‘Čestitke ekipi Zadra na zasluženoj pobjedi, u ovom trenutku igraju najbolju košarku u Hrvatskoj, a što se tiče nas momcima nemam što puno zamjeriti osim toga tranzicijske obrane u kojoj smo se nazad vraćali presporo.’